США запровадили додаткові санкції проти Північного потоку-2

22 лютого 2021, 20:53оновлено 22 лютого 2021, 22:44
США розширили санкції проти Північного потоку-2.
Північний потік-2
Північний потік - 2 / Reuters

США розширили санкції проти газопроводу Північний потік-2. Як заявили в американському Мінфіні, у ще один санкційний список внесено зайняте в будівництві Північного потоку-2 судно-трубоукладач Фортуна.

Також рестрикції накладені на власника судна, компанію КВТ-Рус.

"Фортуна і КВТ-Рус знаходяться в списку санкцій в рамках закону "Про захист енергетичної безпеки Європи" (Protecting European Energy Security Act, PEESA)", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що із загальної протяжності 2 460 км вже укладено понад 2 300 км трубопроводу. Залишилося завершити укладання близько 120 км у водах Данії і більше 28 км - у водах Німеччини.

Заявлена потужність Північного потоку-2 становить близько 55 млрд кубометрів на рік. При цьому роботи були припинені в грудні 2019 року через санкції Сполучених Штатів, проте через рік будівництво відновилося.

читайте такожУ США розкрили плани Росії проти України у разі запуску Північного потоку-2

За словами члена Європейського парламенту від Німеччини Віоли фон Крамон-Таубадельї, магістральний газопровід Північний потік-2 буде добудований, але газ по ньому не будуть доставляти.

"Ми бачимо, що існує певна ймовірність того, що газопровід буде побудований, але газ по ньому не будуть доставляти. У вересні, як ви, напевно, знаєте, у нас відбудуться федеральні вибори, і в результаті наша Партія зелених може увійти в нову коаліцію. І я сподіваюся, що ми будемо мати гучний голос у новому уряді, активно відстоювати рішення, яке не дозволить транспортувати газ цим газопроводом", — сказала політик, повідомляє Україна 24.

читайте такожУ Байдена почали переговори з Меркель з приводу Північного потоку-2

Північний потік-2 - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти