Зібрався всидіти на двох стільцях: Орбан розкрив скандальні плани щодо НАТО

24 травня 2024, 13:08
357
Угорщина зібралася "переоцінити" свою участь у Північноатлантичному альянсі та закріпити свою так звану особливу позицію у військовому блоці.
Орбан, НАТО
Орбан хоче бути в НАТО, але не воювати за блок / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

Якщо НАТО почне бойові дії за межами територій країн, які входять до Альянсу, Угорщина не хотіла б брати у цьому участь. Будапешт збирається "перевизначити" свою участь у колективному безпековому блоці Заходу щодо такого питання, заявив угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан.

Як повідомляє Bloomberg, він розповів про те, що Угорщина хотіла б залишитися в НАТО, але не брати участі у військових операціях за межами блоку.

"Наші юристи та офіцери наполегливо працюють, щоб побачити, як Угорщина може зберегти своє членство в НАТО таким чином, щоб їй не довелося брати участь у діях НАТО за межами території НАТО", - підкреслив Віктор Орбан.

відео дня

Угорщина і війна Росії проти України - головні новини за темою:

Угорщина блокує шлях України до Євросоюзу і НАТО, а її прем'єр Віктор Орбан постійно використовує проросійську риторику. Раніше він говорив, що Україна, мовляв, припинить існування в разі відсутності фінансової допомоги від Заходу.

Також Орбан розкритикував ідеї на Заході про війська НАТО в Україні. За його словами, Будапешт нібито виступає за мир, а владу в Європі "захопили провоєнні ліві сили". На "підтримку" Орбана виступив і угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто.

Ба більше, Орбан скандально заявив, що Україні на Заході дають гроші, які нібито мали йти на потреби Угорщини. Він "закликав" якомога менше допомагати Києву грошима.

Хто такий Віктор Орбан?

Ві́ктор О́рбан (угор. Orbán Viktor; нар. 31 травня 1963, Секешфегервар, Угорська Народна Республіка) — угорський проросійський (здебільшого) державний діяч, прем'єр-міністр Угорщини у 1998—2002 роках і з 2010 року лідер партії "Фідес", пише Вікіпедія.

Під час російського повномасштабного вторгнення в Україну неодноразово висловлював підтримку Росії та виступав проти надання військової та фінансової допомоги Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти