Гроші "винні" Угорщині: Орбан відзначився цинічною заявою про допомогу Україні

28 квітня 2024, 00:08
527
Скандальний прем'єр заявив, що Україні потрібно надавати якомога менше фінансової допомоги, оскільки нібито страждає "європейський середній клас".
Гроші 'винні' Угорщині: Орбан відзначився цинічною заявою про допомогу Україні
Орбан зробив скандальну заяву про гроші для України / Колаж: Главред, фото: facebook.com/orbanviktor

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що постійно блокує виділення допомоги, оскільки вважає, що гроші, які надходять до України, насправді мають йти до Угорщини. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, пише Telex.

"Я постійно працюю над тим, щоб уникнути ситуації, коли гроші, які винні Угорщині, опиняться в Україні", - пожалівся Орбан і додав, що дехто називає це правом вето.

Також угорський прем'єр стверджує, що Україні потрібно надавати якомога менше фінансової допомоги. Адже через підтримку України нібито страждає "європейський середній клас".

відео дня

Крім того, Орбан не обійшов тему війни в Україні та заявив, що для його країни зараз важливим є питання про те, чи вдасться Будапешту залишитися осторонь війни. Угорський політик стверджує, що в Україні "існує національно налаштований уряд", тому Братислава не братиме участі у війні.

Прем'єр-міністр Угорщини заявив, що війна перейшла на новий рівень через можливість вступу НАТО.

"Ми дійшли до того, що Європа серйозно розглядає можливість введення військ в Україну, що відкрило нову сторінку у війні", - поскаржився очільник угорського уряду.

Орбан не забув висловити свої мрії, у яких, за його словами, "провоєнний менталітет" у Європі "почне давати тріщини", а "дипломатія поверне контроль".

Хто такий Віктор Орбан?

Ві́ктор О́рбан (угор. Orbán Viktor; нар. 31 травня 1963, Секешфегервар, Угорська Народна Республіка) — угорський проросійський (здебільшого) державний діяч, прем'єр-міністр Угорщини у 1998—2002 роках і з 2010 року лідер партії "Фідес", пише Вікіпедія.

Під час російського повномасштабного вторгнення в Україну неодноразово висловлював підтримку Росії та виступав проти надання військової та фінансової допомоги Україні.

Скандальні заяви Орбана - позиція Угорщини щодо війни

Як повідомляв Главред, проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зайняв ворожу позицію стосовно України у контексті війни з Росією. Прем'єр-міністр Угорщини та його колеги активно поширюють російські наративи й вірять у поразку України у війні.

Орбан неодноразово заявляв, що Україна не зможе перемогти "другу армію світу" і виступав проти надання ЄС Україні фінансової та військової підтримки.

На святкуванні річниці угорської революції 1848 року в Будапешті прем'єр порівняв ЄС з "імперськими окупантами" і назвав "Західний світ" джерелом безкультур'я і руйнування. Також він закликав допомогти йому "окупувати Брюссель" на цьогорічних виборах до Європарламенту. Крім цього, Орбан виступив з українофобською заявою, стверджуючи, що Україна припинить існування, якщо Захід припинить фінансову підтримку Києва.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти