"З нею перестануть розмовляти": Куса пояснив, що чекає Росію в разі ядерного удару

21 липня 2022, 12:36оновлено 21 липня 2022, 14:34
Застосування ядерної зброї - це серйозне порушення багатьох міжнародних угод, частиною яких є і Росія.
Ілля Куса, санкції
Якщо Росія застосує ядерну зброю, Захід політично її знищить - Ілія Куса / колаж УНІАН

Застосування Росією ядерної зброї сильно погіршить позиції країни-агресора на світовій арені. Про це в інтерв'ю Главреду розповів експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

"З нею взагалі перестануть розмовляти. І це посилить позиції Заходу - вони будуть працювати над тим, щоб покарати Росію в довгостроковій перспективі, навіть якщо війна в Україні закінчиться", - вважає він.

За словами експерта, застосування ядерної зброї - це серйозне порушення багатьох міжнародних угод, частиною яких є і Росія.

"Про стратегічну ядерну зброю, думаю, мови не йде, тому що в такому випадку включаються інші механізми і це буде означати глобальну дестабілізацію. Сподіваюся, що в Штатах, Росії розуміють наскільки це ризиковано. У всякому разі, в період Холодної війни це розуміли. Що стосується тактичного, то його теж навряд чи стануть застосовувати", - зазначив Куса.

Експерт переконаний, що Росія готова воювати, жертвувати солдатами - у неї є ресурси.

Крім того, для Росії застосування ядерної зброї стало б дуже серйозним кроком назад, тому що це б віддалило для них перспективу зняття санкцій і нормалізація відносин затягнулася б на багато років.

Раніше Главред писав, що ніякої стратегії у Заходу щодо Путіна і Росії немає - вони не знають, що робити і діють, виходячи з короткострокових інтересів і цілей.

читайте такожВійна в Україні буде довгою, відхід Путіна нічого не змінить - Ілія Куса

Ядерна загроза від Росії-інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти