Росія потайки хоче купити у Китаю партію дронів-камікадзе - Der Spiegel

24 лютого 2023, 12:39оновлено 24 лютого 2023, 13:22
122
Є інформація, що Росія хоче купити у китайських виробників такі дрони, які здатні нести боєголовку вагою від 35 до 50 кілограмів.
 Дрон, Росія
Росія потайки хоче придбати сотню китайських дронів-камікадзе - Der Spiegel / колаж ua.depositphotos.com і The Standard

Країна-агресор, Росія, ймовірно, почала обговорення можливості закупівлі у компанії Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology (Китай) ста ударних дронів. Про це повідомляє німецьке авторитетне видання Der Spiegel.

За даними журналу, Bingo погодилася виготовити і випробувати сто прототипів безпілотників ZT-180 перед поставками їх Міноборони Росії до квітня нинішнього року. Всю партію можуть передати вже навесні.

Як кажуть експерти, такі дрони здатні нести боєголовку вагою від 35 до 50 кілограмів. На думку співрозмовників Der Spiegel, їх конструкція, швидше за все, схожа на активно використовуваний російськими окупантами Іранський дрон Shahed-136.

"Наступним кроком Bingo, як повідомляється, планує поставляти компоненти і ноу-хау в Росію, щоб країна могла виробляти близько 100 безпілотників на місяць самостійно", — пише видання.

Є інформація, що у 2022 році в офіційного Пекіна вже були плани надати армії російських агресорів значну допомогу. За даними Der Spiegel, компанії, підконтрольні армії Китаю, збиралися поставляти запасні частини для російських винищувачів Су-27 та інших моделей. І, по всій видимості, розробили плани підробки транспортних документів - щоб запчастини для військових літаків виглядали як запасні частини для цивільної авіації.

Як пише CNN, в МЗС КНР у категоричному тоні заперечують відомості про плани продати країні-агресору, Росію, безпілотники. Прес-секретар відомства Ван Вень Бінь заявив - офіційний Пекін застосовує "відповідальний підхід" до військового експорту і "не продає зброю в зони конфліктів".

Мирний план Китаю щодо війни в Україні

18 лютого американський телеканал CNN повідомив, що головний радник глави Китаю Ван Н на Мюнхенській конференції вперше назвав напад Росії на Україну війною і анонсував публікацію Пекіном документа з позицією країни щодо військових дій.

Пізніше постійний представник КНР при ООН Чжан Цзюнь заявив, що Китай днями збирається опублікувати документ, в якому Пекін викладе свою позицію щодо війни Росії проти України. Китайська держава ніколи не називала документ "мирним планом" і має намір підкреслити повагу територіальної цілісності, суверенітету і безпеки всіх країн. Пекін буде закликати до"миру, діалогу і врегулювання".

Тим часом, за даними Wall Street Journal, адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідувальних даних, які, на її думку, свідчать про те, що Китай зважує, чи постачати Росії зброю для війни проти України.

Інші новини з приводу Китаю:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти