Росія може в будь-який момент напасти на Україну - Білий дім

18 січня 2022, 21:25
Псакі заявила про те, що Кремль може в будь-яку хвилину почати військову операцію проти Києва.
Джен Псакі
Джен Псакі / Reuters

Вторгнення Росії в Україну може статися в будь-який момент. Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу.

"Сьогодні ми знаходимося на етапі, коли Росія може в будь-який момент почати вторгнення в Україну", - сказала Псакі.

При цьому вона зазначила, що варіант відключення Росії від міжнародної системи SWIFT як і раніше актуальний, тим самим, вона спростувала інформацію німецького видання Handelsblatt, що США і ЄС прийняли рішення не відключати Росію від SWIFT.

"Ніякий варіант не знятий з розгляду, всі варіанти знаходяться на столі. США продовжують консультації з європейськими партнерами з приводу можливих заходів у відповідь у разі, якщо РФ нападе на Україну", - відповіла Псакі.

Псакі заявила про те, що Кремль може в будь-яку хвилину почати військову операцію проти Києва.

"Президент Путін створив цю кризу, зібравши сто тисяч російських військових уздовж кордонів України, що включає недавнє перекидання російських військ до Білорусі для спільних навчань і проведення додаткових навчань на східному кордоні України", - зазначила Псакі.

читайте також"НАТО прагне окупувати Україну": у РФ придумали "план вторгнення" Альянсу

Нагадаємо, раніше видання CNN повідомило, що американська розвідка отримала інформацію про те, що РФ готує групу оперативників для нападу "під чужим прапором" на бойовиків на Донбасі, щоб створити привід для вторгнення в Україну,

Заява про те, що у США є інформація про підготовку Росією провокації на Донбасі з метою виправдати напад на Україну, підтвердила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Радник американського глави держави з питань безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може здійснити військове вторгнення на територію України в результаті спроби перевороту в країні. За його словами, росіяни можуть звинуватити Київ у нападі на російські сили на Донбасі, такі події вже були в 2014 році. Американська розвідка стверджує, що Москва працює над конструюванням приводів для інтервенції.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти