Росія "кинула" Вірменію: Путін привітав капітуляцію в Карабасі

20 вересня 2023, 21:50
Азербайджан та його війська діють на своїй території, а Вірменія визнала територіальну цілісність Баку, сказав кремлівський представник Дмитро Пєсков.
Пашинян, Путін
Путін сказав Пашиняну, що "задоволений подоланням гострої фази конфлікту" / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Директор країни-агресора РФ Володимир Путін заявив, що він задоволений припиненням вогню в Карабасі. Його представник Дмитро Пєсков назвав ситуацію в Карабаському районі внутрішньою справою Азербайджана, оскільки ця територія належить Баку. Таким чином, Москва фактично підтримала капітуляцію свого союзника Вірменії і підконтрольних Єревану незаконних збройних формувань.

"Вірменія визнала Карабах частиною Азербайджану"

Як повідомили пропагандисти РИА Новости, Пєсков назвав ситуацію в Карабасі внутрішньою справою Азербайджану, оскільки війська держави діють на своїй території, а Вірменія визнає суверенітет Баку над Карабахом.

На підтвердження своїх слів кремлівський рупор нагадав, що прем'єр Вірменії Пашинян раніше заявив про визнання Єреваном кордонів Азербайджана на 1991 рік.

відео дня

"Це означає, що Вірменія визнала Карабах частиною Азербайджану і де-юре зараз йдеться про дії азербайджанської сторони у себе на території", - сказав спікер кремлівської директорської.

Також він вважає, що на даний момент немає підстав заявляти про етнічні чистки у Карабасі.

"Ми чуємо заяви з Баку про те, що метою є лише військові об'єкти, і що вони не працюють за цивільними цілями, ми хочемо сподіватися, що так і є", - додав Пєсков.

Путін підтримав капітуляцію Вірменії в Карабасі

Увечері в Кремлі повідомили, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував російському голові Володимиру Путіну. Під час розмови Путін сказав, що задоволений врегулюванням ситуації в Карабасі.

"Обговорювався останній розвиток обстановки навколо Нагірного Карабаху. Володимир Путін із задоволенням зазначив, що вдалося подолати гостру фазу конфлікту, і привітав досягнуту за активної участі російських миротворців домовленість про повне припинення бойових дій і проведення 21 вересня перемовин між представниками Баку і Степанакерта. Ці перемовини відбудуться за посередництва керівництва російського миротворчого контингенту", - підкреслили в Кремлі.

Військова операція Азербайджана в Карабасі

Азербайджан у вівторок, 19 вересня, зробив заяву про запуск "антитерористичних заходів локального характеру" в Карабасі. Азербайджанські війська завдавали ударів по позиціях армії Вірменії та підконтрольних Єревану військових формувань "Нагірно-карабаської республіки".

Наступного дня, 20 вересня, Азербайджан оголосив про завершення операції. Міністерство оборони опублікувало заяву про капітуляцію Вірменії і контрольованих нею збройних формувань "НКР". Домовленості сторін передбачають повне виведення всіх Вірменських військ з Карабаху.

Азербайджан повернув Карабах і відновив суверенітет, а у Вірменії почалися протести. Азербайджанський президент Ільхам Алієв сказав, що йде роззброєння незаконних вірменських військових формувань у Карабасі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти