На Південному Кавказі відбулися вибори: новим "президентом" Карабаху став черговий ставленик Путіна

12 вересня 2023, 16:07
529
Є у біографії Арутюняна і українські сторінки. Він відкрито вітав усі загарбницькі плани Путіна, зокрема й окупацію Донбасу.
На Південному Кавказі відбулися вибори: новим

У самопроголошеній частині Карабахського анклаву - новий глава території: Самвел Шахраманян. Він же став главою самопроголошеного уряду регіону. Такий указ підписав попередник Шахраманяна Араїк Арутюнян, у місцевих медіа відверто говорять про те, що таким чином попередник зберіг свій вплив і владу на території. Про це йдеться в матеріалі Уніан.

Як зазначають вірменські джерела, новий "президент" сепаратистів Шахраманян є креатурою свого попередника Арутюняна і повністю ним контролюється.

Тож "головою уряду" (держміністром) анклаву в Карабаху, за нового "президента", стане наближений до того ж Арутюняна. Основне завдання цього "глави уряду" – курування фінансово-економічного блоку. Таким чином, екс-президент залишає за собою контроль за бюджетом сепаратистів. Навіщо? Колишній найближчий соратник Арутюняна поширив листа, в якому зізнається, що саме з цього бюджету, коли був президентом, Арутюнян покривав витрати на елітні апартаменти, закордонні тури і дорогі подарунки для своєї єреванської коханки. Telegram-канал AZfront пояснює, що протягом багатьох років Арутюнян окрім офіційної родини мав ще одну – не афішовану.

відео дня

"Як випливає з опублікованого листа, перша дружина, Кристине Арутюнян, досі навіть не підозрювала про існування другої "дружини" свого чоловіка. Це Ліана Адамян. Вона відома журналістка та громадська активістка. За свідченням колишнього наближеного "екс-президента", Адамян проживає в шикарних апартаментах елітного житлового комплексу в Єревані ($1100 за кв м), регулярно літає за кордоном суто в бізнес-класі, і зупиняється виключно у найдорожчих готелях".

На Південному Кавказі відбулися вибори: новим

Є у біографії Арутюняна і українські сторінки. Він відкрито вітав усі загарбницькі плани Путіна, зокрема й окупацію Донбасу. Крім того, він висловив впевненість у тому, що російські миротворчі сили мають залишатися в Арцаху на постійній та безстроковій основі.

Той факт, що сепаратистська верхівка карабахського анклаву не визнана жодною цивілізованою країною світу, схоже, анітрохи не турбує як самих кремлівських проксі, так і місцеву пропаганду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти