РФ готує диверсантів у Білорусі: їх хочуть перекинути в Україну - Генштаб

26 червня 2022, 19:03
Підготовка диверсійно-розвідувальних груп помічена на Волинському та Поліському напрямках.
Лукашенко Путін війська
РФ готує диверсантів у Білорусі для вторгнення в Україну / Колаж прес-служба президента Білорусі, УНІАН, Міноборони Білорусі

Кремль готує на території Білорусі диверсійно-розвідувальні групи. Їх планують спробувати перекинути на територію України. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

"На Волинському та Поліському напрямках, на території Білорусі відзначається підготовка окремими підрозділами Збройних сил Російської Федерації диверсійно-розвідувальних груп для їх подальших дій на території України", — йдеться в повідомленні.

читайте такожМожуть нести ядерні ракети: Путін пообіцяв передати Білорусі комплекси"Іскандер-М"

Раніше ми повідомляли про те, що Росія намагається збільшити військову присутність в Білорусі. Для цього вони планують перекинути на аеродром Барановичі 10 російських літаків. Літаки необхідні нібито для патрулювання повітряного простору.

Загроза військового вторгнення Білорусі в Україну

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов раніше зробив заяву про те, що президент Володимир Зеленський зібрав ставку головнокомандувача, на якій влада обговорила ризик військового вторгнення Білорусі в Україну. За словами чиновника, держава проведе перевірку бойової готовності в чотирьох областях.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вибухнув погрозами на адресу України. Мовляв, якщо ЗСУ перейдуть кордони республіки і будуть, мовляв, цілитися в Мозирський нафтопереробний завод, Мінськ, мовляв, завдасть удару по Києву.

Заступник Міністра оборони Білорусі Олександр Жука сказав, що Мінськ нібито не збирається воювати з Україною. Посилення військ на українському напрямку він пояснив, мовляв,"розвитком держави".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти