Рятували, але опинилися під завалами самі: у Туреччині рятувальників завалило уламками будівлі

11 лютого 2023, 23:19
У провінції Хатай уламки зруйнованої через землетрус будівлі не втрималися і навалилися на рятувальну групу, яка розбирала завали.
Землетрус у Туреччині
Рятувальну групу в Туреччині завалило уламками зруйнованої будівлі / Фото aa.com.tr

У Туреччині після землетрусу досі рятувальники з усього світу розбирають завали і витягують з-під уламків людей, що вижили, і тіла загиблих. У провінції Хатай на півдні країни стався нещасний випадок прямо під час рятувальної операції.

Рятувальники прибули до обрушеного будинку і розбирали завали. У цей момент уламки не втрималися і завалили одного з чоловіків. Відео вже розлетілося в Мережі.

"Пошуково-рятувальна команда стихійних лих ADAK проводила рятувальні роботи в руїнах будинку. Ймовірно, через порушення техніки безпеки на них обрушилися залишки будівлі", — повідомляють в Туреччині.

землетрус у Туреччині
Рятувальну групу в Туреччині завалило уламками зруйнованої будівлі / скріншот з відео

На щастя, рятувальник вижив і його вдалося вчасно звільнити з-під завалів. Ним виявився офіцер служби порятунку Батухан Тюген. Він продовжує рятувальні роботи.

Наслідки землетрусу в Туреччині та Сирії

Нагадаємо, вранці 6 лютого в Туреччині сталася серія потужних землетрусів. Землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим у країні з 1939 року – тоді, 84 роки тому, загинули майже 33 тисяч осіб, близько 100 тисяч постраждали.

Землетрус також стався в Сирії. Крім того, завдано збитків двом населеним пунктам і понад 70 селам в провінції Західний Азербайджан. Загалом зруйновано 20-50% будівель.

Згідно з останніми даними, кількість загиблих в результаті землетрусів в Туреччині вже становить 21 848 осіб. У Сирії щонайменше 3 553 людини загинули.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти