Путін збирає союзників, щоб протистояти Заходу: в ISW розповіли плани Кремля

27 квітня 2024, 12:35
1329
Зафіксовано принаймні 10 двосторонніх зустрічей високого рівня між 22 та 26 квітня.
Путін збирає союзників, щоб протистояти Заходу: в ISW розповіли плани Кремля
Путін шукає собі союзників / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що публічні зустрічі між офіційними особами з Росії, Білорусі, Китаю, Ірану та Північної Кореї різко зросли в останні дні.

Зафіксовано принаймні 10 двосторонніх зустрічей високого рівня між 22 та 26 квітня, що підкреслює поглиблення багатостороннього партнерства цих країн. На думку аналітиків, держави поглиблюють партнероство, щоб протистояти Заходу, йдеться у звіті ISW.

Так, 26 квітня міністр оборони країни-агресорки Росії Сергій Шойгу взяв участь у зустрічі міністрів оборони Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані, Казахстан. На полях зустрічі Шойгу зустрівся з міністром національної оборони КНР Донг Чжуном і підкреслив "безпрецедентний" рівень російсько-китайських відносин. Шойгу також зустрівся з міністром оборони Ірану і заявив, що Росія готова розширювати російсько-іранське військове та військово-технічне співробітництво.

відео дня

Міністри оборони КНР та Ірану також провели двосторонню зустріч і закликали до посилення китайсько-іранської співпраці, зокрема в оборонній та військовій сферах.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін також зустрівся з міністрами оборони КНР та Ірану. Засідання ШОС 26 квітня – перше засідання ШОС для Ірану як країни-члена після приєднання до організації в липні 2023 року.

В ISW зауважують, що зустрічі ШОС є лише останніми в серії двосторонніх зустрічей між Росією, Білоруссю, КНР, Іраном і Північною Кореєю.

"Хоча деталі та результати цих різноманітних двосторонніх зустрічей незрозумілі, явне збільшення їх кількості та частоти є помітним і демонструє зростаюче бажання групи публічно продемонструвати свою військову та політичну співпрацю у своїй конкуренції та протистоянні із Заходом", - зазначають аналітики.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський прокоментував імовірність переговорів із Путіним. Водночас президент зазначив, що Україна просуває свою "формулу миру" і збирає світові саміти без участі РФ, щоб Москва цей план "не заблокувала".

У Путіна вигадали спосіб уникнути мобілізації. Росія спробує набрати більше солдатів за контрактом, щоб уникнути непопулярної масової мобілізації, яка здатна підірвати підтримку населення війни проти України.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти