Путін заговорив про ніби-то "геноцид" на Донбасі

9 грудня 2021, 21:53оновлено 22 березня 2022, 13:28
Президент Росії придумав нову страшилку про Донбас.
Путина
Володимир Путін / Reuters

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що події в Донбасі йому нагадують геноцид.

Таку заяву він зробив на засіданні Ради з прав людини при Президентові РФ.

"Мушу сказати про русофобію як про перший крок до геноциду. Те, що зараз відбувається на Донбасі, ми з вами добре бачимо, знаємо. І це, звичайно, дуже нагадує геноцид, про який ви сказали", - цитує агентство ТАСС заяву Путіна.

Нагадаємо, що саме Росія вторглася на Донбас у 2014 році та проголосила там недореспубліки "ЛНР" та "ДНР". Главред неодноразово писав про те, як українці, які залишилися на території Донбасу, страждають від рук окупантів. На цьому тлі заяви президента РФ виглядають особливо цинічно.

Війська Росії біля кордонів України

Американські видання The Washington Post і Politico раніше опублікували матеріали, в яких йшлося про стягування військових підрозділів Росії до кордонів України. Для підтвердження своїх аргументів вони показали супутникові фотознімки пересування російських військ.

Посол України у ФРН Андрій Мельник заявляв, що Київ вкрай серйозно стурбований ситуацією з військами Росії біля своїх кордонів. За його словами, обстановка нагадує 2014 рік, коли росіяни окупували АР Крим і Донбас.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков говорив, що маневри військ Росії біля кордонів України продиктовані нібито "провокаційними діями" Північноатлантичного альянсу біля українських кордонів і закликали до переговорів Москви і Вашингтона на вищому політичному рівні.

При цьому Пєсков заявив, що Україна, мовляв, може отримати гарантії безпеки від Росії в разі реалізації Мінських домовленостей по Донбасу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти