Путін попередив світ про загрозу боротьби "всіх проти всіх" і розповів про любов до Європи

27 січня 2021, 14:57оновлено 27 січня 2021, 15:54
На сьогодні відбувається ослаблення міжнародних інститутів і деградує система глобальної безпеки, заявив глава Кремля.
Путина
Путін попередив світ про загрозу боротьби "всіх проти всіх" / Reuters

У середу, 27 січня, президент Росії Володимир Путін попередив людство про ймовірність нового "зриву у світовому розвитку", що загрожує "боротьбою всіх проти всіх".

"Неготовність розв'язувати світові проблеми у XX столітті обернулися катастрофою Другої світової війни. Зараз такий гарячий конфлікт неможливий, дуже на це сподіваюся. Це означало б кінець цивілізації. Але ситуація може розвиватися непередбачувано і некеровано", - сказав Путін на форумі у Давосі, який проходить в онлайн-режимі.

За його словами, на сьогодні відбувається ослаблення міжнародних інститутів і деградує система глобальної безпеки. Він зазначив, що угода Росії та США продовжити дію Договору про стратегічні та наступальні озброєння - це позитивний сигнал.

Глава Кремля також підкреслив, що у світі може початися боротьба всіх проти всіх.

"Є ймовірність зіткнутися зі справжнім зривом у світовому розвитку, що загрожує боротьбою всіх проти всіх. Спробами вирішити назрілі суперечності через пошуки внутрішніх і зовнішніх ворогів з руйнуванням не тільки традиційних цінностей, а й базових свобод, включаючи право вибору і недоторканність приватного життя", - додав Путін.

Путін про санкції

Також під час виступу Путін розкритикував використання торгових бар'єрів, санкцій та інших обмежень у "спробах звинуватити у внутрішніх проблемах інші країни".

"Подібна гра без правил критично підвищує ризики одностороннього застосування військової сили. Ось, в чому небезпека", - заявив він.

Він також уточнив, що має на увазі застосування сили під надуманим приводом. На його думку, це збільшує ймовірність появи нових гарячих точок.

Путін про відносини з Європою

Російський президент переконаний, що у Європи та Росії загальна культура і, по суті, це "одна цивілізація".

"Я особисто чув позицію колишнього видатного європейського політичного діяча, канцлера Гельмута Коля, який говорив про те, що якщо Європейська культура хоче зберегтися і залишитися одним з центрів світової цивілізації в майбутньому... то, звичайно, Західна Європа і Росія мають бути разом. Важко з цим не погодитися, ми дотримуємося точно такої ж точки зору і позиції", - заявив Путін.

Він також зазначив, що сторони мають повернутися до позитивного порядку денного.

"Європа і Росія з точки зору економіки є абсолютно природними партнерами. І з точки зору розвитку науки, технології... але любов неможлива, якщо декларується однією стороною. Вона має бути взаємною", - додав Путін.

Заяви Путіна - про що йшлося раніше:

  • 1 вересня 2020 року президент Росії Володимир Путін назвав "колабораціоністами сьогоднішнього дня" тих, хто згоден з переписуванням історії.
  • 26 жовтня 2020 року президент Росії Володимир Путін зробив заяву про ситуацію в Європі в умовах припинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (РСМД). Зокрема, глава Кремля зазначив, що напруженість у відносинах між Росією і НАТО загрожує загальноєвропейській безпеці.
  • 20 грудня 2020 року президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність ефективнішого захисту державного кордону з урахуванням ризиків конфліктів, які тліють у сусідніх країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти