Путін готується до наступу і хоче приховати проблеми Кримського мосту - військовий експерт

13 липня 2021, 06:01
Росія повернулася до структури армії радянського зразка: полк – дивізія. А ця структура є більш наступальною, ніж оборонною.
Керченський міст
Росгвардія матиме можливість приховувати інформацію про поточний стан Керченського мосту / Reuters

Президент Росії Володимир Путін дозволив військовим та бійцям Росгвардії блокувати прохід в Керченській протоці недалеко від тимчасового окупованого Криму. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що дане рішення господаря Кремля має на меті відвернути увагу світової спільноти від перекидання в окупований Крим двох дивізій.

"Росія повернулася до структури армії радянського зразка: полк – дивізія. А ця структура є більш наступальною, ніж оборонною. Тож, Росія готується до наступу", - сказав Жданов в ефірі Obozrevatel TV.

Раніше Російська Федерація оголосила про закриття частини акваторії Чорного моря у напрямку Керченської протоки до кінця жовтня 2021 року. За словами Жданова, перекриття більше торкнеться українських кораблів. Тому що якщо РФ захоче блокувати прохід іноземних судів, то їй доведеться платити неустойку.

відео дня

Військовий експерт припустив, що завдяки цьому указу Путіна Росгвардія матиме можливість приховувати інформацію про поточний стан Керченського (Кримського) моста в разі, якщо з ним щось трапиться.

"Росгвардія - це більше поліцейський підрозділ, вона може здійснювати комендантську службу для запобігання поширенню будь-якої інформації про реальний технічний стан моста", - сказав Жданов.

Обстріл британського есмінця Defender-про що раніше повідомляв головред:

  • 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили "попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.
  • Співробітники ФСБ відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.
  • Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець залишив кордони "територіального моря" РФ.
  • Пізніше в МЗС України та Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", оскільки британська сторона жодних атак не зафіксувала.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти