Провал російського вторгнення: глава Пентагону назвав головні помилки окупантів

19 березня 2022, 05:38
Російська армія вчинила низку помилок, атакуючи Україну. І йдеться не лише про логістику. Ллойд Остін розповів, чому повномасштабне вторгнення провалилося.
Ллойд Остін
Ллойд Остін назвав помилки РФ у війні в Україні / Reuters

Міністр оборони США Ллойд Остін пояснив, чому російська армія не змогла істотно просунутися вглиб України під час повномасштабного вторгнення, що почалося 24 лютого.

За його словами, окупанти зробили низку помилок. І мова йде не лише про логістику, передає CNN.

Глава Пентагону вважає, що Росія провалила вторгнення в Україну через розвіддані та незлагодженість дій авіації з наземними силами.

відео дня

"Є низка речей, яких ми побоювалися, але не побачили", - сказав Остін.

Він пояснив, що під час повномасштабного вторгнення росіяни зустрілися з проблемою в логістиці. Також Остін не помітив хорошої роботи тактичної розвідки. Ще один прорахунок - незлагоджені дії авіації з наземними угрупованнями.

Міністр оборони також прокоментував дані про те, що Росія зверталася за військовою та економічною допомогою до Китаю. Зокрема, Остін висловив надію, що Пекін не підтримає Москву.

"Я сподіваюся, що Китай не підтримає цей мерзенний вчинок Путіна, я сподіваюся, що вони визнають необхідність поважати суверенну територію", – підкреслив глава американського Міноборони.

читайте такожНа Путіна жорстко тиснуть - генерал США

Як повідомляв Главред, переговори президента США Джо Байдена і глави КНР Сі Цзіньпіна не розвіяли побоювань Вашингтона з приводу того, що Пекін може бути готовий надати військову або фінансову підтримку Росії.

Відеодзвінок відбувся 18 березня і тривав близько двох годин.

"У Китаї повинні вирішити, як вони хочуть, щоби книги з історії дивилися на них і оцінювали їхні дії. Сі Цзіньпін повинен ухвалити рішення", – сказала прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Раніше раніше низка західних ЗМІ повідомила, що РФ звернулася до Китаю із запитом надати військову техніку та підтримку у війні з Україною, а також економічну допомогу, щоб утриматися на плаву в умовах санкцій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти