"Корисні ідіоти": ексглава МЗС назвав, хто в ЄС готовий танцювати під дудку Кремля

1 жовтня 2023, 09:44
В ЄС є люди, яких РФ чіпляє як за гроші, так і за ідею, вважає Володимир Огризко.
Володимир Огризко, Володимир Путін
Володимир Огризко розповів про ставлеників Володимира Путіна в ЄС / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Угорщину можна називати яскравим прикладом країни, яка є "троянським конем" Кремля в Євросоюзі і НАТО, яка готова відпрацьовувати всі кремлівські забаганки, заявив дипломат, колишній міністр закордонних справ України, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко.

"Що говорити про умовного Шредера (тут я говорю не про нього конкретно, а про типаж - про політиків типу Шредера), якщо і так все зрозуміло: такі політики продалися, пішли на угоду з дияволом, і цей диявол керує ними досі", - підкреслив він в ході чату в Главреді.

Крім того, за його словами, є також група політиків, яких треба називати "корисними ідіотами".

"Вони вважають, що за визначенням Росія є такою, яка повинна існувати вічно, вона незмінна і "велика". Це інша категорія людей, яких чіпляють не за гроші, а за ідею. По-моєму, саме ці люди є найбільш небезпечними, тому що, коли гроші закінчуються, закінчується і співпраця, а ідейна підкладка працює вічно", - зазначив дипломат.

Водночас він уточнив, що країни Глобального півдня дуже часто займають егоїстичну позицію, тому їх не особливо хвилює те, що відбувається в Україні.

"І ми повинні це розуміти - не будувати замків на піску, а твердо проводити свою лінію, базуючись на основоположних принципах сьогоднішнього світу: не можна захоплювати чужу територію, не можна робити те, що суперечить міжнародному праву, за це потрібно нести відповідальність. Ось, власне, про це і йде мова", - додав Огризко.

Дивіться відео - чат з Володимиром Огризком в Главреді:

Раніше Огризко заявив про те, що конфлікти на пострадянській території - це те, що Москва, з її точки зору, дуже ефективно і розумно планувала, а також реалізовувала.

Нагадаємо, раніше Огризко назвав регіон РФ, який "відвалиться" першим. Він нагадав, що ще в 90-х роки Чечня проголосила свою незалежність, і за цю незалежність проголосувала більшість чеченського народу.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти