Підключається Білорусь: білоруський військовий закликав армію зробити правильний вибір

24 червня 2023, 12:45
Білоруський військовий у складі ЗСУ звернувся до білорусів, що б ті не упустили свій шанс.
Сахащик звернувся до білоруських військових
Сахащик звернувся до білоруських військових / Скріншот відео

Представник об'єднаного перехідного кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик звернувся до білоруських військових не пропустити свій шанс стати справжньою процвітаючою європейською державою.

У своєму відео зверненні до білоруських військових, Сахащик закликав об'єднуватися.

відео дня

На відео - звернення Сахащика до білоруської армії:

"Добрий день улюблений Брест, добрий день Білорусь. День в Ростові видався цікавим. Всі мислячі люди розуміли, що РФ, побудована на брехні, корупції і беззаконні рано чи пізно розвалиться. Ми спостерігаємо початок активної фази цього процесу. Ми не знаємо достовірно, що буде завтра", - говорить він.

За словами військового, можливо Пригожин переможе, мобілізує пів країни і закидає Україну гарматним м'ясом. "А може, розуміючи, що в Україні у нього немає шансів, поверне на Білорусь, щоб на цій хвилі набрати політичні бали", - припускає він.

Сахащик також додає, що відомо одне, що проросійський шлях, яким країну вів Лукашенко, завів її в глухий кут.

"Ми повинні вирішувати, що робити далі. Причому, вирішувати швидко. Тому що або ми використовуємо цей історичний крок і станемо процвітаючою європейською країною, або ми втратимо все і сама назва республіки Білорусь залишиться тільки в книжках", - говорить військовий.

Він також звернувся до білоруських військових: "Нам нема на кого розраховувати. Але ми з вами, об'єднавшись, точно з цим впораємося. Ми - одна з кращих націй світу. У нас буде час позадавати один одному питання. Давайте не зараз. Давайте об'єднаємо націю, врятуємо батьківщину, все інше - потім".

Збройний бунт ПВК Вагнера

Нагадаємо, напередодні ватажок бандформувань ПВК Вагнер Євген Прігожин звинуватив кадрових російських окупантів Міністерства оборони РФ у ракетному ударі по тилах угруповання. Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з Міноборони.

24 червня вранці Пригожин заявив, що бойовики ПВК Вагнера взяли під контроль всі військові об'єкти в Ростові-на-Дону. Також, за його словами, вагнерівці за ніч збили три вертольоти російських військ.

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що Пригожин почав збройний заколот. "Звертаюся до росіян, військових і силових відомств і до тих, кого обманом і погрозами штовхнули на шлях збройного заколоту те, з чим ми зіткнулися — це зрада".

Як підкреслив радник глави офісу президента Михайло Подоляк, заколот ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина проти влади країни-окупанта Росії – фактично початок громадянської війни.

Він додав, що старт контрнаступу армії України призвів до розколу російських еліт. Все йде за сценарієм, про який говорилося ще в минулому році.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти