Придушення бунтів і війська до Білорусі: Росгвардія провела великі навчання

30 липня 2023, 14:42
Згідно зі сценарієм навчань Росгвардії на території Росії та Білорусі, кількість особового складу найманців терористичного ПВК склала 20 тисяч осіб.
Росгвардія, Білорусь
Росгвардія "відбивала удари України і Польщі" по бойовиках ПВК Вагнер у Білорусі / Колаж: Главред, фото: Комерсант, Держприкордонкомітет Білорусі

Окупаційні підрозділи спецпризначенців Росгвардії провели навчання на території Росії і Білорусі. Вони відпрацьовували придушення бунтів під час загальної мобілізації серед громадян та їхніх сімей та захід на територію РБ у разі "нанесення Збройними силами України та Польщі ракетних ударів по таборах вагнерівців".

Як повідомили у Центрі національного опору, спецназ Росгвардії тренувався придушувати заворушення на території держави-окупанта Росії та Білорусі.

Зокрема, маневри проводилися в два етапи.

відео дня

На першому спецназ повинен був протидіяти масовій непокорі мобілізованих та їхніх сімей у разі загальної військової мобілізації в Росії.

Другий етап передбачав військове вторгнення на територію Білорусі з метою наведення, мовляв, "порядку" після "нанесення Збройними силами України та Польщі ракетних ударів по таборах вагнерівців".

Також у ЦНС підкреслили, що найманців, згідно зі сценарієм навчань, було близько 20 тисяч осіб.

Бунт у Росії

Росії загрожують нові заколоти - такий прогноз зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов. На його думку, у розвідки є відповідні дані щодо подальшого розвитку подій у РФ. При цьому в розвідці вказали, що ФСБ стежить за ситуацією, тому відомості оприлюднені не будуть.

Російські журналісти написали, що Кремль почав "ховати" Путіна. Йдеться про те, що московська верхівка стала приховувати деталі візитів Путіна Росією або публікувати їх із запізненням. За даними ЗМІ, в Кремлі після бунту Пригожина побоюються державного перевороту, а ФСБ взяла під ковпак всіх, кого в цьому можна підозрювати.

Держдума, а за нею і Рада Федерації РФ, проголосували закон, який передбачає підвищення призовного віку в Росії до 30 років. З 1 січня росіян призиватимуть на строкову службу у віці від 18 до 30 років, тоді як раніше граничний вік для служби на "строковій службі" становив 27 років.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти