Під Бєлгородом прогриміла серія вибухів: в РФ скиглять, що їх атакували дрони

11 вересня 2023, 08:50
442
У країні-окупанті поскаржилася на нічну атаку безпілотників у Яковлевському районі.
Под Белгородом прогремела серия взрывов
Під Бєлгородом прогриміла серія вибухів/ колаж: Главред, фото: Telegram

У Бєлгородській області країни-агресорки Росії у ніч на понеділок, 11 вересня, відбулася серія вибухів. Влада регіону одразу поскаржилася на нібито атаку безпілотників.

Про гучні вибухи повідомили спершу російські пропагандистські Telegram-канали. Зазначалося, що їх було чути після першої години ночі.

Російські пропагандисти повідомляли, нібито дрони збивали в Яковлевському районі Бєлгородської області та в місті Строїтель, яке є центром Яковлевського району.

відео дня

"У Яковлівському районі було дуже гучно. Подробиці уточнюємо. Було ще кілька гучних звуків у районі міста Строїтель", – писали автори каналів.

Після цього губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявляв, нібито у Яковлівському міському окрузі спрацювала російська ППО і було збито "два БПЛА літакового типу". За його словами, постраждалих немає, а на місце виїхали усі оперативні служби.

Також Гладков сказав, що фрагменти одного з дронів нібито впали на дорогу біля приватного будинку.

Вранці 11 вересня у російському міністерстві оборони заявили, що країна-агресорка РФ нібито знищила усі дрони і припинила спробу України атакувати об’єкти на території Росії.

Вибухи в Росії

У ніч на 30 серпня у низці міст РФ пролунали вибухи. Під удар потрапив військовий аеродром у Пскові. У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили знищення чотирьох російських військово-транспортних літаків Іл-76 під час нічної атаки безпілотників на Псков.

1 вересня у РФ поскаржилися на атаку дронів в Московській та Курській областях. Мер Москви заявив, що поруч з Люберцями був збитий дрон. Губернатор Курської області заявив про атаку БПЛА. За його словами, вранці дрон атакував Курчатов.

Також 7 вересня у Ростові-на-Дону та під Москвою пролунали вибухи. Вибух з подальшою пожежею прогримів в районі штабу Південного військового округу. Крім того, "бавовна" була і в 50 кілометрах від центру Москви.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти