Patriot, IRIS-T і Gepard: Шольц анонсував потужний пакет допомоги для України

24 жовтня 2023, 19:57
ФРН буде підтримувати Україну так довго, як буде потрібно, підкреслив канцлер Німеччини.
Шольц
Олаф Шольц анонсував нові поставки Україні / Колаж: Главред, Фото: УНІАН , defenceredefined.com.cy

Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України, основним завданням якого буде створення "захисного щита" для протистояння російським атакам, повідомив Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті в Берліні 6-го Німецько-українського економічного форуму у вівторок.

"Цивільна і військова допомога з початку війни з боку Німеччини досягла EUR24 млрд", - заявив він на відкритті в Берліні 6-го Німецько-українського економічного форуму у вівторок.

Німецький канцлер нагадав, що за цим показником ФРН є другим після США партнером, який підтримує Україну.

відео дня

Як зазначив Шольц, основним завданням зимового пакету буде створення "захисного щита", враховуючи очевидні плани РФ продовжувати бомбити енергетичну та іншу інфраструктуру, "використовувати холод як зброю проти цивільного населення".

Пакет оцінюється в EUR 1,4 млрд і включає, серед іншого, системи ППО Patriot, IRIS-T6, Gepard. Глава Уряду зазначив, що минулого тижня був також схвалений пакет підтримки енергосистеми обсягом EUR80 млн.

"Ми будемо підтримувати Україну так довго, як буде потрібно. Разом з партнерами по ЄС, по G7 і багатьох інших країн ми не сумніваємося в нашій згуртованості і рішучості... Україна може покластися на Німеччину", - додав Шольц.

Раніше повідомлялося, що Шольц заморозив передачу Україні Taurus і боїться конфлікту з РФ. Якщо Німеччина таки передасть Україні ракети Taurus, їх дальність скоротять через побоювання ударів ЗСУ по території агресора Росії, пишуть журналісти.

Нагадаємо, у Німеччині зробили заяву про передачу Україні крилатих ракет Taurus. Зокрема, Міністр оборони Борис Пісторіус в інтерв'ю французьким ЗМІ сказав, що Берлін не відмовляється передавати Києву Taurus, проте потрібно продумати всі процедури і наслідки рішення.

ЗСУ знадобиться три місяці, щоб освоїти роботу з ракетами Taurus, написали журналісти німецького видання Bild. Німеччина повинна зважитися на передачу Україні ракет після того, як аналогічне рішення по ATACMS прийняли в США.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти