"Знову виправдання": у Bild дізналися, чому Шольц зволікає з рішенням про Taurus для України

4 вересня 2023, 10:21оновлено 4 вересня 2023, 11:22
476
Рішення про передачу Taurus Україні від Німеччини може залежати від неодноразових внутрішніх дебатів у Берліні про нібито необхідність переговорів з Кремлем.
Олаф Шольц, ракети Taurus
Олаф Шольц зволікає з рішенням про ракети Taurus для України / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com, з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не поспішає ухвалювати рішення про надання Україні крилатих ракет Taurus. Видання Bild назвало причини, які стримують Берлін.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок і міністр фінансів Крістіан Лінднер висловилися на користь постачання Україні ракет Taurus. Однак канцлер Олаф Шольц не хоче цього, пише видання.

По-перше, німецький канцлер боїться, що українські війська почнуть застосовувати цю зброю для ударів по території країни-агресора Росії.

відео дня

За даними журналістів, консультанти Шольца в ході внутрішніх обговорень наводили й інші причини. З одного боку, вони хочуть дочекатися рішення президента США Джо Байдена щодо ракет ATACMS, але з іншого боку, вони стверджують, що ракети Taurus матимуть сенс лише після того, як будуть поставлені літаки F16.

Bild зазначає, що ракети Taurus можуть також використовуватися з існуючими винищувачами після відповідної модифікації. Французькі та британські ракети Storm Shadow і SCALP вже використовуються українськими військами.

Український чиновник заявив Bild: "Це знову виправдання з боку Німеччини, ми чуємо ці виправдання знову і знову".

Також рішення про передачу Taurus Україні від Німеччини може залежати від неодноразових внутрішніх дебатів у Берліні про нібито необхідність переговорів з Кремлем.

Журналісти нагадують, що українська армія лише зараз змогла повідомити про конкретні прориви на першій лінії оборони РФ.

Український чиновник далі заявив Bild: "Прямо зараз нам потрібно більше можливостей атакувати російські позиції та командні центри на території України, щоб домогтися подальшого прогресу".

Тим часом голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що канцлер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Штрак-Циммерман назвала позицію Шольца безвідповідальною.

"На даний момент" він не хоче постачати Taurus. "На даний момент", однак, в Україні продовжують гинути люди. Канцлер Шольц, заради бога! Він один блокує це рішення усередині коаліції. Це безвідповідально", - написала Штрак-Циммерман у Twitter.

'Знову виправдання': у Bild дізналися, чому Шольц зволікає з рішенням про Taurus для України

Ракети Taurus для України

11 серпня Der Spiegel озвучила наміри уряду Шольца передати Україні далекобійні ракети Taurus.

Однак, за даними видання, Берлін дуже турбується через ризики ескалації "конфлікту", тому хоче обмежити дальність польоту цих ракет, щоб в зоні ударів не опинилася російська територія.

Україна вже дала обіцянку, що не битиме по Росії. За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Taurus і ATACMS будуть використовуватися виключно всередині українських кордонів.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Силам оборони України необхідні ракети дальнього радіусу дії Taurus і АТАСМЅ, щоб прискорити контрнаступ, знизити бойовий потенціал окупантів агресора Росії та зберегти більше життів українських військових.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти