Парад на 9 травня буде: в Кремлі Пєсков зробив хорошу міну при поганій грі після атаки дронів

3 травня 2023, 16:32
Путінський глашатай Дмитро Пєсков спробував переконати громадськість, що його бос-диктатор працює у стандартному режимі і не буде змінювати свій графік.
Пєсков, Кремль
Дмитро Пєсков і атака на Кремль / Колаж фото УНІАН і скріншот з відео

Нічна атака безпілотників по Кремлю у самому серці Москви - столиці країни-агресора, Росії - викликала в російському керівництві достатньою мірою нервову реакцію. У прес-службі російського диктатора Путіна інцидент намагалися коментувати інцидент вельми скупо - не ставши, наприклад, називати тип дронів.

Кремлівське комюніке рясніє загальними фразами типу - військовими і співробітниками спецслужб були зроблені "своєчасні дії із застосуванням систем радіолокаційної боротьби" і вивели апарати з ладу. Нібито в результаті інциденту ніхто не постраждав, а будівлі Кремля не було завдано шкоди.

Далі, почалося чергове роздування пропагандистського шабашу. Мовляв, Москва розцінює атаку як "сплановану терористичну акцію і замах" на російського диктатора Путіна. І він нібито анітрохи не постраждав.

відео дня

"Російська сторона залишає за собою право вжити відповідних заходів там і тоді, де і коли вважатиме за потрібне", — швидко перейшли до погроз у Кремлі.

Також повідомляється, що, мовляв, Путін працює в колишньому режимі і не буде змінювати свій графік.

Пізніше путінський прессекретар Дмитро Пєсков сказав, що скасовувати через інцидент парад на Красній площі 9 травня поки не планується.

Буквально за кілька десятків хвилин до того, як в Кремлі визнали атаку дронами, московський градоначальник Сергій Собянін оголосив про те, що в Москві введена заборона на запуск дронів.

Дивіться відео з нічною атакою дронів по Кремлю:

Атака дронами по Кремлю

Повідомляється, що в Москві приблизно о 03.00 в середу, 3 травня, пролунали потужні вибухи прямо в районі Кремля. Після них небо над центром міста заволокло димом. А підсвічування самого Кремля і набережної Москва-ріки була вимкнена.

Трохи пізніше кілька відео інциденту були опубліковані в мережі.

Факт атаки в Кремлі визнали тільки в другій половині дня 3 травня.

За даними диктаторського прессекретаря Дмитра Пєскова, Путіна не було в Кремлі в момент "атаки".

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти