Одна з країн НАТО планує спільно з Україною виготовляти ракети "Нептун"

3 серпня 2024, 15:29
187
Як повідомляють ЗМІ, виготовлення ракет, якими ЗСУ вдалося уразити флагман РФ "Москву", допоможе у збереженні контролю в акваторії Чорного моря.
Флот в море, "Нептун"
Румунія розглядає спільне виробництво ракет задля утримання контрою у Чорному морі / Колаж: Главред, фото: flickr, Офіс Президента України

Румунія, за прикладом інших європейських країн, планує розвивати озброєння у співпраці з Україною, зокрема, зосередившись на протикорабельних ракетах R-360 "Нептун". Про це повідомляє Army Recognition.

Видання пише, що про важливість співпраці між країнами наголосив посол України в Румунії Ігор Прокопчук. При чому робота передбачається як і в оборонній, так і в енергетичній сферах.

Румунія прагне мати союзника для контролю над водами Чорного моря зі своєї території. Плани румунсько-українського військово-промислового партнерства передбачаються на післявоєнний період, незважаючи на те, що повної впевненості в здатності України протистояти поточному конфлікту немає ніхто.

відео дня

"З просуванням російських військ на лінії фронту шанси Києва на збереження суверенітету щодня зменшуються. Проте Бухарест сподівається, що принаймні частина узбережжя Чорного моря залишиться під контролем Києва", - йдеться у статті.

Утримувати контроль над акваторією Чорного моря як і Україні, так і Румунії буде значно легше за наявності ракет "Нептун". Адже вони запускаються з землі і можуть націлюватися як на наземні, так і на морські цілі з дальністю до 400 кілометрів. Ця здатність надає їм стратегічну роль.

Ці ракети використовувалися з початку повномасштабної війни, зокрема для ураження російського крейсера "Москва" у 2022 році, що довело їхню ефективність. Вони потенційно можуть конкурувати з американськими ATACMS, єдиною іншою зброєю подібної дальності, яку використовує Київ.

Одна з країн НАТО планує спільно з Україною виготовляти ракети 'Нептун'
Ракета "Нептун" / Інфографіка: Главред

Що таке Army Recognition?

Army Recognition - щоденне видання, що розповідає про новини в галузі оборони та безпеки, яке охоплює ключові сектори, такі як сухопутні та армійські, військово-морські та військово-повітряні і аерокосмічні сили.

Виробництво озброєння в Україні - що відомо

Нагадаємо, гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136.

Напередодні стало відомо, що Україна організувала серійне виробництво вітчизняних ударних дронів, які дозволяють наносити удари по військових об'єктах агресора Росії на відстані понад 1000 кілометрів.

Раніше повідомлялося, що в Україні почали серійно виробляти нові ударні дрони-камікадзе, які є аналогами іранських Shahed, за допомогою яких країна-агресор РФ б'є по містах України.

Читайте також про співпрацю України з партнерами:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти