"Образа переросла в параною": Макрон різко висловився щодо причини нападу Путіна на Україну

12 квітня 2022, 21:48оновлено 12 квітня 2022, 22:53
Після запроваджених в 2014 році санкцій очільник Кремля фактично опинився в міжнародній ізоляції і це тільки зміцнило його в рішенні розв'язати війну.
Еммануель Макрон
Макрон висловився про причини нападу Путіна на Україну / Фото Reuters

Образа Володимира Путіна переросла в параною і це підштовхнуло його до рішення розв'язати війну проти України, заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише BFM TV.

Французький лідер додав, що останні роки глава Кремля практично перебував у міжнародній ізоляції.

Як зазначає видання, відповідаючи на питання про причини, що спонукали Путіна вторгнутися в Україну, Макрон заявив, що "його образа переросла в параною". За його словами, після запроваджених в 2014 році санкцій глава Кремля фактично опинився в міжнародній ізоляції і це лише зміцнило його в рішенні розв'язати війну.

"Роль COVID також не слід недооцінювати. Він місяцями був в Сочі, замикався, менше спілкувався з іншими главами держав", - додав Макрон.

При цьому президент вважає, що Путін "поважає Францію і проводить відмінність з рештою заходу". Однак, за його словами, у глави Кремля дійсно є переконання, яке десятиліттями жило у свідомості росіян, що його головна тема пов'язана з США.

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

У ніч на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти