Німецький віце-адмірал подав у відставку після скандальної заяви щодо Криму

22 січня 2022, 22:41
Кай-Ахім Шенбах після своїх слів про те, що Україна не поверне Крим, подав у відставку.
Німецький віце-адмірал подав у відставку після скандальної заяви щодо Криму
Німецький чиновник пішов у відставку після слів про Крим

Під тиском преси та громадської думки голова ВМС Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах після своїх слів про те, що Україна не поверне Крим, подав у відставку, повідомляє BILD.

"Він спровокував дипломатичну кризу своїми тривіальними заявами про агресивну політику Росії. Тепер йому доведеться зіткнутися з наслідками",- повідомляє видання.

Заяву про відставку Шенбаха вже ухвалили міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт та генеральний інспектор збройних сил Еберхард Цорн.

відео дня

Замість нього, за інформацією видання, має бути призначений його наступник - контр-адмірал Ян Крістіан Каак, який виконує обов'язки заступника командувача ВМС ФРН. У 2016 році він очолив сили операції "Аталанта" як командувача сил - місія служить для захисту постачання гуманітарної допомоги в Сомалі та боротьби з піратством.

Німецький віце-адмірал подав у відставку після скандальної заяви щодо Криму

Скандал із заявою Шенбаха

Нагадаємо, раніше в Україні обурилися через слова Шенбаха про "необхідність відновлення діалогу з Росією". Шенбах заявив, що окупований Росією півострів Крим ніколи не повернеться до складу України.

"Щодо того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений, і він ніколи не повернеться. Це факт", - сказав голова ВМС Німеччини.

Пізніше командувач ВМС Німеччини віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що його скандальні заяви про Крим і Україну є особистою думкою.

Як підкреслив він у Twitter, його слова не є офіційною позицією держави.

"Мої заяви про політику безпеки в аналітичному центрі в Індії висловлювали мою особисту думку на той момент щодо ситуації на місцях. Вони жодним чином не відповідають офіційній позиції Міністерства оборони Німеччини", - написав Шенбах.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти