Назвали моторошні наслідки пандемії COVID-19

21 грудня 2020, 21:05
Онлайн-навчання може стати ключовим протягом усього життя.
коронавірус
Названо моторошні наслідки пандемії коронавірусу / Фото Reuters

Названі основні тенденції, які показують справжній вплив і показують небезпечні наслідки коронавірусу на людство - у першу чергу, вірус призведе до уповільнення глобалізації та урбанізації, зростання темпів цифровізації економіки та посилення державної влади.

Про це повідомили аналітики дослідницького інституту Credit Suisse, йдеться на сайті інститут.

На думку експертів, через пандемію сповільниться глобалізація. Бізнес буде основний упор робити на регіональну диверсифікацію, перенесення виробництва в сусідні країни та на стабільність, а не рентабельність.

Іншим наслідком пандемії коронавірусу, на думку аналітиків Credit Suisse, стане децентралізація економіки в розвинених країнах, зростання популярності дистанційної роботи. Карантин вже показав, що співробітники компаній можуть сумлінно виконувати свої обов'язки поза містом і поза офісом. У результаті це може зробити невеликі населені пункти більш привабливими для проживання.

читайте також​З COVID-фонду забрали понад 100 мільйонів: куди віддали гроші

Також пандемія може дати поштовх освітнім технологіям. Онлайн-навчання може стати ключовим протягом усього життя.На думку аналітиків, пандемія завдала найвідчутнішого удару по найменш благополучним групам населення. Тому основною метою урядів стане подолання нерівності. Це, попереджають фахівці, може призвести до нових перерозподіляючих податків і викликати у відповідь витік капіталів і трудових ресурсів.

Також через пандемію коронавірусу відбулося посилення державної влади, що отримала в період карантину ширші повноваження, які збережуться і в міру подолання кризи.

Новий штам коронавірусу - про що раніше повідомляв Главред:

  • 14 грудня британські вчені заявили про новий, мутований варіант коронавірусу, з яким може бути пов'язано швидке поширення хвороби в південно-східній частині Англії.
  • 19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні і на південному сході Англії з неділі вводиться новий, четвертий рівень обмежень у зв'язку з появою більш швидко поширюється штаму коронавірусу.
  • Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами Бориса Джонсона, він може бути набагато небезпечніше відомого вченим варіанту.
  • Зараз країни масово закривають транспортне сполучення з Великобританією. У ВООЗ закликали країни світу, особливо в Європі, подвоїти карантинні заходи.
  • Лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив про те, що в Україні вже зафіксовані випадки зараження новим штамом коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти