Франція і Німеччина бояться перемоги України у війні – Піонтковський

1 червня 2022, 11:22оновлено 1 червня 2022, 12:38
Уже декілька європейських країн нав’язують Україні якісь "мирні плани", тому що бояться, що після її перемоги зміниться структура європейської безпеки.
Франція і Німеччина бояться перемоги України у війні – Піонтковський
Франція і Німеччина бояться перемоги України у війні – Піонтковський/ Reuters

Німеччина і Франція нав’язують Україні "мирні плани" не тому, що бояться російського диктатора Володимира Путіна чи хочуть йому догодити, а тому, що бояться перемоги України.

У цих державах вважають, що перемога України у війні проти Росії може різко змінити геополітичну ситуацію в Європі, а також всю структуру європейської безпеки. Про це розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв’ю ТСН.

Він зазначив, що Франція уже 75 років спекулює на своїй так званій "величі", яка по факту полягає в тому, що ця країна протистоїть США і заграє з Кремлем.

У той же час Німеччина постійно отримувала економічну вигоду від відносин з Росією.

"За ці геополітичні послуги Кремль платив більш дешевими цінами на газ і нафту, щедро оплачуючи не лише німецький бюджет, але й великих німецьких політиків", – зазначає Піонтковський.

За словами російського політика, РФ проводить інформаційну спецоперацію у країнах Європи, а також у США. Зусилля Росії уже призвели до того, що частково на боці Путіна грають Італія, Франція, Німеччина й Угорщина, каже Піонтковський.

Проте, за його словами, багато країн гаряче підтримують Україну. Це Велика Британія і всі країни східної Європи – Польща, країни Балтії, Словаччина.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що якщо стратегія президента РФ Володимира Путіна на Донбасі спрацює, війна надовго закріпиться в європейському регіоні.

Також повідомлялося, що ФРН збирається передати Україні важке озброєння, щоб посилити ВСУ на полі бою з військами Росії. Києву відправлять самохідні установки Gepard. Бойові машини піхоти Marder також будуть передані після того, як їх відремонтують.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти