Муса Таїпов спрогнозував, чи зможе Україна притягнути Росію до відповідальності.

14 квітня 2023, 02:50
Владі України, каже чеченський діяч Муса Таїпов, потрібно постійно здійснювати тиск на країни Заходу.
Розпад Росії, Таїпов
Муса Таїпов / колаж ua.depositphotos.com і скріншот з відео

На даний момент практично немає шансів, що країну-агресора Росію та її владу вдасться притягнути до відповідальності. Про це в інтерв'ю Главреду сказав член президії уряду тимчасово окупованої Росією Чеченської Республіки Ічкерія, представник ЧРІ у Франції і племінник Джохара Дудаєва Муса Таїпов.

"Реально зараз це неможливо зробити. Уявіть собі терориста, який входить в натовп з гранатою, висмикує чеку і каже: "Ідіть, заарештуйте мене". Путін і є цим терористом, тільки у нього граната ядерна. Хто його заарештує? Вірменія, яка підписала Римський статут, Таджикистан, Німеччина? Декларації про це - лише понти. Росії на сьогоднішній день навіть в такій ситуації є що запропонувати цьому світу. А що може запропонувати Україна чи Ічкерія? Ми їм нецікаві, ми-тягар. І ми - об'єкти світової політики. Україна повинна стати суб'єктом. На сьогоднішній день через ставлення до України змінюються уряди, ті чи інші політичні партії приходять до влади або зникають з політичної арени", ‒ сказав він.

За словами Таїпова, владі України потрібно постійно здійснювати тиск на країни Заходу і не допускати розчарування тамтешніх чиновників і жителів.

"В України склався величезний авторитет, і зараз цю ситуацію потрібно використовувати так, щоб тема України не сходила з перших шпальт. Я спостерігаю тут за українською діаспорою, і робота з нею недостатня. Тому що потрібно проводити масові акції навпроти посольств Росії в країнах ЄС. Українці не повинні забувати, що поки вони тут у безпеці, країну, звідки вони родом, бомблять. Ніхто не знає, куди потрапить наступна ракета, і весь народ України знаходиться під загрозою. І ті люди, які знаходяться тут, в Європі, не мають права забувати про це. Я спостерігаю за ними і стає сумно – є активні, які збирають гроші, але крім грошей потрібна ще й політична активність. Тому на це МЗС України має звернути увагу своїх співробітників. Зараз на Заході у зв'язку з війною в Україні через зростання цін та інфляцію з'являється невдоволення. Росія вміє використовувати ці нюанси, і врешті-решт настрої можуть змінитися. І це небезпечно. Я завжди розглядаю всі варіанти, починаючи з найгіршого. Коли була війна з Ічкерією, ми теж спочатку були на хвилі, а потім набридли. На жаль, приходить втома. І цієї втоми потрібно намагатися уникнути", - підсумував він.

Хто такий Муса Таїпов

Народився в Казахстані, де жив чеченський народ в депортації. Був в особистій охороні Джохара Дудаєва перед обранням того президентом в 1991 році. Ветеран Першої та Другої чеченських воєн. Працював у державних структурах Чечні. Брав участь у партизанській війні з РФ в горах. Після еміграції став представником ЧРІ у Франції.

Росію чекає криза і розпад держави

Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк раніше заявив, що ситуація всередині країни-агресора Росії загострюється. Посилюється конфлікт між Міноборони окупантів і ватажком бойовиків ПВК Вагнера Пригожиним. Подоляк зробив прогноз, згідно з яким в найближчі місяці РФ чекає серйозне внутрішнє протистояння.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що розпад РФ вже почався. За його словами, потрібно не допустити поширення ядерної зброї. Також Данілов вважає, що в Росії є люди, які готові повалити Путіна.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав, що агресор Росія зазнала серйозних втрат під час бойових дій проти України. Згідно з його прогнозом, через 3 місяці економіка РФ не дозволить їй вести війну.

Війна Росії проти України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти