"Може виникнути загроза війни": у Німеччині попереджають Європу про небезпеку

30 жовтня 2023, 11:36
Берлін докладе максимальних зусиль, щоб у регіоні Близького Сходу не відбулося ще більшої ескалації, наголосив Пісторіус.
'Може виникнути загроза війни': у Німеччині попереджають Європу про небезпеку
Німеччина попереджає Європу про війну / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, 14 окрема механізована бригада

Очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін докладе максимальних зусиль, щоб у регіоні Близького Сходу не відбулося ще більшої ескалації.

Пісторіус в ефірі телеканалу ZDF зазначив, що на тлі загострення подій на Близькому Сході та російсько-української війни в Європі може розпочатися Третя світова війна. Німці повинні бути морально готові до такого наслідку.

"Ми повинні звикнути до думки, що в Європі може виникнути загроза війни", - наголосив Пісторіус.

відео дня

Зокрема, у Міноборони Німеччини з огляду на це провели реорганізацію структури. Також був створений спеціальний фонд на суму в 100 мільярдів доларів.

"Тому не можна говорити, що уряд Німеччини повільно реагує на нові загрози, з якими зіткнувся світ. "Швидше, ніж зараз, не буває", - підкреслив глава Міноборони Німеччини.

Попри це, за його словами, Берлін докладе максимальних зусиль, щоб у регіоні Близького Сходу не відбулося ще більшої ескалації.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Нагадаємо, що Росія передала 3 окупованих міста Луганщини під контроль Татарстану. Житло на окупованій Луганщині, яке українці були змушені залишити через напад Росії, тепер передають татарстанським робітникам як "безхазяйне".

ЗСУ "поклали" близько 4 тисяч окупантів під час наступу на Авдіївку. Міністр оборони України Рустам Умєров повідомив, що станом на 28 жовтня, російські терористи втратили близько 4 тисяч одиниць особового складу під час наступу.

Бійці ЗСУ потужно розбили колону військ РФ, яка йшла на прорив у Донецькій області. Артилерія чотирьох бригад сил оборони України зупинила просування колони російських окупантів поблизу села Красногорівка в Донецькій області.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти