Росія передала 3 окупованих міста Луганщини під контроль Татарстану - ЗСУ

30 жовтня 2023, 09:49оновлено 30 жовтня 2023, 10:58
Житло на окупованій Луганщині, яке українці були змушені залишити через напад Росії, тепер передають татарстанським робітникам як "безхазяйне".
Лисичанськ, війська РФ
Москва віддала Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Рубіжне під контроль Татарстану - ЦНС / Колаж: Главред, фото: С. Гайдай, УНІАН

Країна-окупант Росія передала агломерацію тимчасово окупованих Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного під повний контроль свого суб'єкта – республіки Татарстан. Татарстанський прем'єр вже приїздив на захоплену Луганщину, а в містах "виділяють" житло, яке було визнано "безгосподарним", татарським робітникам. Про це заявили у Центрі національного опору при ССО ВСУ.

Як повідомили у Центрі, Москва передала контроль над Сєвєродонецьком, Лисичанськом та Рубіжним Татарстану. Татарським працівникам, які туди приїхали, вже видають житло, вимушено залишене законними власниками.

Також зазначено, що делегація Татарстану на чолі з прем'єр-міністром республіки Олексієм Єсошиним вже приїздила на окуповану Луганщину. Візит незаконний.

відео дня

"Особливу увагу вони приділили місту Лисичанськ. А все тому, що Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Рубіжне під повний контроль свого суб'єкта – Республіки Татарстан", - наголошується в повідомленні.

Так звана делегація заявила, що в захоплених містах будуть реалізовувати показові проекти із метою демонстрації "відновлення інфраструктури".

Крім того, згідно з даними ЦНС, у жовтні близько 200 дітей з Луганської області вивезли у табір Заріччя в Татарстані, де проводилися заходи, спрямовані на зміну їхньої національної самоідентифікації. Не виключено, що "надалі цих дітей будуть агітувати в підрозділи управління дронами на полі бою".

Війна Росії проти України на Донбасі

Війська РФ зібрали навколо Авдіївки близько 40 тисяч військ і збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. Згідно з їхніми даними, незважаючи на орієнтовну чисельність, ворожі війська можуть бути неукомплектованими.

Майор ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю Главреду розповів про те, що Росія спробує захопити Донбас до 1 січня 2024 року. Для реалізації своїх планів російські окупанти взимку підуть на нові наступальні операції.

Війська РФ намагаються оточити ще одне місто на Донбасі - Вугледар, сказав військовослужбовець Олександр Войтко. За його словами, підрозділи загарбників намагаються витіснити Сили оборони з міста, проте бійці відбивають всі атаки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти