Мобілізація в Росії зведе нанівець відновлення економіки від санкцій - Bloomberg

11 серпня 2023, 22:31оновлено 24 серпня 2023, 15:27
Економіка країни-агресора РФ починає адаптуватися до впливу міжнародних санкцій, введених після повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляє Bloomberg.
Російська армія, Путін
Як кажуть експерти, мобілізація в РФ негайно викличе дефіцит робочої сили / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Економіка країни-агресора Росії поступово, хоч і повільно, адаптуватиметься до впливу міжнародних санкцій, які були запроваджені після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Але подальшого її відновленню може завадити мобілізація, яку, є такі дані, планує путінський режим. Про це йдеться в матеріалі західного ділового агентства Bloomberg.

Як кажуть експерти, мобілізація негайно викличе дефіцит робочої сили. А це додасть економіці труднощів.

Журналісти кажуть, що у другому фінансовому кварталі нинішнього року, ВВП країни-агресора збільшився на 4,9% (і перевищив при цьому більшість прогнозів).

відео дня

"Період річного спаду з моменту вторгнення в Україну був найтривалішим за більш ніж півстоліття. Але через те, що фіскальна політика стає все більш м'якою на підтримку військових зусиль, валовий внутрішній продукт збільшився на 4,9% у другому кварталі", – кажуть вони.

Видання зазначає, що збільшення витрат на оборону стимулює промислове виробництво. А споживчий попит набирає обертів на тлі зростаючих витрат держави на соціальну підтримку і на підвищення заробітної плати.

"Але прагнення Кремля розширити набір в армію може цьому перешкодити, оскільки нестача робочої сили посилюється", – відзначають в Bloomberg.

У зв'язку з цим аналітики агентства припускають, що країна-агресор, Росія, може ввести "цільову мобілізацію" ‒ тобто вибіркову.

"Оскільки Росія намагається залучити більше добровольців для участі у вторгненні президента Володимира Путіна в Україну, вона ризикує створити відтік робочої сили. Це може спонукати до переходу до більш вибіркових заходів призову людей, відсутність яких не буде так сильно відчуватися на ринку праці", – йдеться в матеріалі.

Мобілізація в РФ

Нагадаємо, що розвідка Німеччини повідомила, що Путін може мобілізувати ще 1 млн осіб. Восени минулого року агресор Росія мобілізувала близько 300 тисяч осіб, частина з них вже спрямована на війну проти України, сказав Бруно Каль.

Путін" зібрався " довго воювати з Україною і постане перед складним вибором. Служба зовнішньої розвідки України вже повідомляла, що оборонні підприємства РФ приймають на роботу людей з судимістю і колишніх наркоманів, зазначили в ISW.

Росія до березня кине в бій резерви в 150-200 тисяч військ. Окупанти Росії активізувалися в Запорізькій області і побоюються контрнаступу ЗСУ на свої позиції в регіоні, сказав генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти