Лукашенко уламав Путіна на багатомільйонний кредит: про що домовилися в Сочі

29 травня 2021, 20:26оновлено 29 травня 2021, 20:59
Олександр Лукашенко поінформував Володимира Путіна про затримання літака Ryanair.
Путін і Лукашенко домовилися про кредит для Мінська
Олександр Лукашенко і Володимир Путін / Reuters

Президент Росії Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися про перерахування другої частини траншу за державним кредитом, який Москва надала Мінську в 2020 році.

Крім того, була досягнута домовленість про відкриття нових рейсів, повідомляє Telegram-канал Пул першого, за підсумками переговорів Путіна і Лукашенка в Сочі.

Стверджується, що питання про надання другої частини кредиту "вирішено остаточно".

В освою чергу, компанія Белавіа отримає можливість збільшити число польотів не тільки в Москву, а й інші російські міста.

Як уточнює РІА Новості, Білорусь отримає другий транш кредиту РФ в $500 млн до кінця червня.

Підкреслюється, що Лукашенко детально поінформував Путіна про ситуацію з літаком Ryanair, при цьому Мінськ готовий надати додаткову інформацію.

У свою чергу Путін підняв тему затриманої в Мінську Росіянки Сапеги, МЗС РФ доручено "найуважнішим чином" відстежувати ситуацію.

Путін, лукашенко
/ t.me/pul_1

читайте такожРосійські авіакомпанії влаштували повітряний бойкот Білорусі - Forbes

Нагадаємо, що Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair.

Посольство Білорусі направило в МЗС України офіційну ноту з приводу припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент з літаком Ryanair не має нічого спільного з Українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, засновник телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти