Тихановська заявила про загрозу смертної кари затриманого журналіста Протасевича

23 травня 2021, 18:46
Світалана Тихановська вимагає розслідувати подію і пригрозила за незаконні дії влади.
Тихановская
Тихановська висловилася про затримання журналіста / Reuters

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що затримання одного з творців Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича це "операція спецслужб із захоплення літака".

За її словами, режим поставив під загрозу безпеку пасажирів на борту і всієї цивільної авіації заради розправи над людиною, яка була редактором найбільших білоруських незалежних телеграм-каналів.

"Тільки за це його визнали терористом, і тільки за це зараз в Білорусі Роману може загрожувати смертна кара", - написала вона в Telegram.

Тихановська стверджує, що звернулася в Ryanair і міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) з вимогою розслідувати подію, а потім вжити заходів аж до виключення з ICAO.

"З сьогоднішнього дня жодна людина, яка здійснює політ над Білоруссю, не може бути впевнена у своїй безпеці", - зазначає Тихановська.

Тихановська заявила про загрозу смертної кари затриманого журналіста Протасевича

Довідка: Telegram-канал Nexta - білоруський проект, що висвітлював протести після президентських виборів у серпні 2020 року, був визнаний іноземною екстремістською організацією і заборонений, а його творці Степан Путило і Роман Протасевич внесені до списку осіб, причетних до терористичної діяльності.

Їх звинувачують в організації масових заворушень, а також в діях, спрямованих на "порушення соціальної ворожнечі" щодо представників влади і силовиків.

Затримання Романа Протасевича - про що раніше повідомляв Главред:

  • 23 травня літак авіакомпанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив екстрену посадку в Мінську після повідомлень про мінування.
  • Роман Протасевич, який перебував на борту, був затриманий. У Білорусії йому загрожує смертна кара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти