"Грабувати награбоване - невирішена проблема": Фейгін спрогнозував, як розпадатиметься Росія

24 вересня 2022, 12:42
Як вважає правозахисник Марк Фейгін, в розпаді Росії будуть важливі три фактори - національний, соціально-економічний і геополітичний.
Розпад Росії, Марк Фейгін
Фейгін спрогнозував, як розпадатиметься Росія / https://ua.depositphotos.com і УНІАН

Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін в інтерв'ю Главреду заявив про те, що конфігурація майбутнього розпаду Росії безпосередньо залежить від того, чи піде він тільки по національній лінії, або ж ще й по соціально економічній.

"Ми не до кінця розуміємо конфігурацію напіврозпаду і розпаду і того, чи піде він тільки по національній лінії. А по національній лінії він точно піде - Північний Кавказ, мусульманські республіки, народи Азії, від Бурятії до Якутії. І чи будуть у Кремля сили їх утримувати. Тому тут неможливо прогнозувати, тому що соціальний і Національний перерозподіл ‒ одна з головних цілей і завдань учасників цього розпаду", ‒ говорить він.

Крім того, як вважає Фейгін, буде важливий і геополітичний фактор ‒ тобто, який саме інтерес проявлять зарубіжні країни до російської території.

"Грабувати награбоване для Росії - невирішена проблема. Соціальний перерозподіл - це пограбування, яке вимагає перегляду, починаючи з підсумків приватизації і закінчуючи тим, хто є бенефіціаром всього цього. Тобто той, хто з регіональних еліт розпоряджається ресурсами - нафтою, газом, алмазами, чим завгодно. У Москві нічого немає - ні алмазів, ні нафти і кому це належить, ще треба з'ясувати. Тобто тут присутній як соціальний аспект, так і геополітичний аспект (тому що цікаво, чи будуть проявляти активність до російських територій сусідні країни на кшталт Китаю, інші азіатські гравці, що буде відбуватися з Калінінградом і т.д.). Всі їх передбачити неможливо, але і географія, і національні початки, і політико-соціальні аспекти по частині перерозподілу і соціальної справедливості - ті три фактори, які будуть грати вирішальну роль", ‒ підсумував він.

Транзит влади в Росії

Військовий експерт Олег Жданов говорив про те, що президент Росії Володимир Путін думає про транзит влади. Зокрема, згідно з планами глави Кремля, пост глави держави може зайняти Дмитро Патрушев, а дочка Путіна Катерина Тихонова очолить партію Єдина Росія. Сам голова Кремля стане керівником Держради і залишиться фактичним главою держави. До свого формального відходу з влади він хотів би відтворити СРСР в будь-якій формі, але не може цього зробити через Україну.

Не виключений варіант оголошення проведення позачергових президентських виборів, які повинні будуть відбутися 26 березня 2023 року. Чинний президент в них участь не візьме. Однак буде підтримувати кандидатуру Дмитра Патрушева, який зараз займає пост міністра сільського господарства РФ.

Видання The Washington Post писало, що секретар Радбезу Росії Микола Патрушев може прагнути зайняти місце президента Володимира Путіна. Він набуває все більшого впливу, і саме його ідеї можуть лежати в основі рішень, прийнятих нинішнім господарем Кремля.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти