Гроші режиму Путіна і допомога ЗСУ: у ФРН поставили крапку в питанні підтримки Києва

19 серпня 2024, 19:53
769
Нехай Володимир Путін і не сподівається, що Німеччина послабить підтримку України, сказав заступник прессекретаря уряду ФРН Вольфганг Бюхнер.

Україна, Німеччина
Частина допомоги Україні буде профінансована за гроші РФ - Німеччина / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, Pixabay

Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки необхідно. Частково допомога Києву профінансується доходами, отриманими від заморожених активів Центробанку агресора Росії. Про це заявив представник німецького міністерства фінансів Фабіан Лебер.

Як повідомляє Bloomberg, він розповів про те, що правляча коаліція на чолі з канцлером Олафом Шольцем і міжнародні партнери використають доходи від заморожених активів Центробанку РФ, щоб профінансувати частину підтримки України.

відео дня

"Ми, як і раніше, стоїмо пліч-о-пліч з Україною, і це особливо стосується міністра фінансів Крістіана Лінднера. Він каже, що, звичайно, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - зазначив Лебер.

Заступник прессекретаря уряду ФРН Вольфганг Бюхнер також уточнив, що Берлін не збирається переривати підтримку Києва.

"Ніхто, насамперед президент Росії, не може сподіватися, що ми ослабнемо", - підкреслив Бюхнер.

Військова підтримка України з боку Німеччини - головні новини:

Раніше в матеріалі німецької Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung йшлося про те, що Німеччина може скоротити фінансування військової підтримки України 2025 року.

У Мінфіні ФРН уточнили, що раптового скорочення коштів для Києва не очікується.

Заяви про, мовляв, припинення допомоги Україні від Німеччини - некоректні та маніпулятивні, сказали в українському МЗС. Як уточнили у дипломатичному відомстві, про рівень підтримки Києва стане відомо лише в листопаді, коли німці ухвалять бюджет на наступний рік.

"Повідомлення про те, що Німеччина нібито припиняє військову допомогу Україні, некоректні. Це така сама маніпуляція, як і попередні повідомлення про зменшення допомоги на наступний рік удвічі", - підкреслив речник зовнішньополітичного відомства Георгій Тихий.

Видання Bloomberg

Bloomberg - американська компанія (партнерство з обмеженою відповідальністю), провайдер фінансової інформації. Один із двох провідних світових постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти