Дали більше, ніж просив Київ: генерал США спростував дані про малі постачання ЗСУ зброї із Заходу

16 червня 2022, 18:37оновлено 16 червня 2022, 19:34
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі оцінив заяви щодо недостатніх розмірів військової допомоги, яка надається ЗСУ.
Міллі, гармата
Генерал із США спростував дані про невеликі постачання ЗСУ зброї із Заходу / "Вікіпедія", Валерій Залужний / Facebook

Всі поставки Західної зброї ЗСУ обговорюються особисто з їх головнокомандувачем генералом Валерієм Залужним. Партнери із Заходу надають Києву навіть більше зброї, ніж Україна просить. Про це сказав на спільній пресконференція з керівником Пентагону Ллойдом Остіном голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

"Я розмовляв з генералом Залужним і ми отримали списки. Це офіційні запити їх Міністерства оборони. Вони запросили 10 артилерійських дивізіонів. Було доставлено 12 артилерійських дивізіонів. Знову ж таки, я б сказав, 97 тисяч протитанкових систем. Це більше протитанкових систем, ніж танків у світі. Вони просили 200 танків, вони отримали 237 танків. Запросили 100 БМП ‒ у них більше 300. Ми поставили, грубо кажучи, близько 1600 ЗРК і близько 60 тисяч снарядів ППО", – запевнив Міллі.

Генерал каже, що великі масиви озброєння йшли не тільки від США, але і від усіх західних партнерів України. Крім того, Міллі зазначив, що ЗСУ точно отримав близько 500 тисяч необхідних артилерійський снарядів.

"Кожен день кілометр за кілометром Україна буде відвойовувати свою землю до повної перемоги", – підсумував Міллі.

читайте такожУ США генерал закликав Захід швидше слати винищувачі в Україну

Нагадаємо, раніше представники Пентагону говорили - що відвантажили у військово-транспортний літак на базі в Каліфорнії нову партію потужної зброї - 155-міліметрових буксируваних гаубиць M777.

"Гаубиці є частиною зусиль США поряд з партнерами і союзниками з НАТО для надання Україні додаткових можливостей", – повідомили американські офіцери.

Пізніше керівник Пентагону Ллойд Остін під час пресконференції сказав, що американська влада готові передати Україні весь масив озброєння, якого зараз потребує ЗСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти