Пентагон відправив в Україну нову партію далекобійних гаубиць М777: яскраві фото

29 травня 2022, 14:30оновлено 29 травня 2022, 15:08
Як повідомляють американці, вантаж з 155-міліметровими буксированими гаубицями M777 завантажили у військово-транспортний літак на базі в Каліфорнії.
Гаубиця
Пентагон відправив в Україну нову партію далекобійних гаубиць М777 / колаж ua.depositphotos.com і "Вікіпедія"

Військовослужбовці США завантажили в літак далекобійні гаубиці М777, які будуть поставлені Україні для протистояння російській агресії. Про це повідомляє представники Міністерства оборони (Пентагон) в Twitter.

Вантаж з 155-міліметровими буксированими гаубицями M777 завантажили у військово-транспортний літак на базі в Каліфорнії.

"Гаубиці є частиною зусиль США поряд з партнерами і союзниками з НАТО для надання Україні додаткових можливостей", – повідомили в Пентагоні.

відео дня
Пентагон відправив в Україну нову партію далекобійних гаубиць М777: яскраві фото

читайте такожБ'є на 30 км: ЗСУ знищують ворога потужними гаубицями FH70

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний розповів про те, що українські артилеристи в захваті від 155-мм гаубиць M777, отриманих від США для протистояння російським військам.

"Окремі вітання і вдячність від наших артилеристів американському народу за гаубиці М777. Мої хлопці знають ціну артилерії. Перш за все, вони хотіли передати, що це високоточна і дуже ефективна зброя", — підкреслив Залужний.

Пізніше спікер офісу президента Олексій Арестович раніше зробив прогноз, згідно з яким широкомасштабний контрнаступ ЗСУ на зайняті армією РФ території України може початися в середині червня.

За його словами, до кінця травня-початку червня Київ повинен отримати важке озброєння від Заходу. Після цього сформують підрозділи з метою наступальної операції.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти