До Білорусі прибули винищувачі, які можуть нести улюбленицю Путіна – ракету "Кинджал"

18 жовтня 2022, 12:25
Є підстави вважати, що винищувачі МІГ-31К найближчим часом можуть почати обстріл України з території Білорусі.
Истребитель-перехватчик Миг-31
До Білорусі прибули винищувачі, які можуть нести ракети "Кинжал" / Белорусский гаюн

У небі над білоруським Мінськом 16 жовтня зафіксували три надзвукові винищувачі-перехоплювачі Міг-31. Вони приземлилися на аеродромі в Мачулищах. Про це інформує моніторингова група "Білоруський Гаюн".

Експерти групи встановили, що це не стандартні МІГ-31, а спеціальна модифікація МІГ-31К. Саме ці винищувачі можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" і здатні запускати їх на відстані 2000 км.

Крім того, на відміну від стандартних МІГ-31, у цієї моделі винищувача також збільшений запас палива та спеціальна апаратура зв'язку. Фахівці також встановили реєстраційні номери Міг-31К, які прибули до Білорусі: RF-92462, RF-92339 та RF-92333.

відео дня

"Не виключено, що разом із Міг-31К, до Білорусі привезли і гіперзвукові ракети "Кинджал". Справа в тому, що того ж дня, 16 жовтня, на аеродром "Мачулищі" з РФ прилітали три військово-транспортні літаки Іл-76 ВКС РФ (RF-86902, RF-76722, RF-76724), які цілком могли привезти ракети для запусків з МІГ-31К", - наголошується в повідомленні.

На думку моніторингової групи, є підстави вважати, що винищувачі МІГ-31К ВКС РФ найближчим часом можуть почати обстріл України з території Білорусі за допомогою "Кинжалів".

Що відомо про російські "Кинджали"

Ракета повітряного базування Х-47М "Кинджал" є предметом особливої гордості кремлівського диктатора Володимира Путіна. Вона здатна вражати як стаціонарні об’єкти, так і надводні цілі. За зовнішнім виглядом ракета подібна до російських "Іскандерів".

За даними військового експерта Олександра Коваленка, це єдина ракета, яка поки недоступна високій протидії ППО ЗСУ. Але Х-47М "Кинджал" – це штучний, не серійний продукт, і цих ракет у Росії на озброєнні менше 40. Як зазначив експерт, такими ракетами "особливо не настріляєшся".

Загроза з боку Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 10 жовтня заявив, що домовився з російським диктатором Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ в Білорусі. За його словами, Білорусь починає задіювати російське угруповання, так як "рівень загрози досягає нинішнього рівня". Лукашенко також звинуватив Україну нібито у "відкритті фронту проти Білорусі".

Нещодавно моніторингова група "Білоруський Гаюн" повідомила, що у білоруське місто Єльськ, яке знаходиться всього в 17 км від кордону з Україною, прибуде додаткова колона військової техніки нібито для навчань.

Раніше Лукашенко говорив, що Мінськ підтримує Москву у війні проти України. За його словами, Білоруська Республіка нібито вірить в "демілітаризацію" Києва і побоюється нібито розміщення НАТО ядерної зброї на території української держави.

Більше новин про білоруську загрозу:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти