Боротьба з США і НАТО: у Лукашенка розкрили плани щодо військ Росії і Білорусі

10 грудня 2020, 12:16
За словами Олександра Лукашенка, військові навчання США і НАТО потенційно небезпечні для Білорусі.
Олександр Лукашенко
США і НАТО проводять військові маневри, тому Білорусі заспокоюватися не можна - Лукашенко / Белта

Глава Білорусі Олександр Лукашенко затвердив з боку Мінська план застосування регіонального угруповання військ республіки і Росії. Механізм реалізації домовленостей мають обговорити на засіданні держради Союзної держави. Такі заходи пов'язані з побоюваннями білоруської сторони, пов'язаними зі складною ситуацією на західних кордонах держави.

Про це заявив начальник Генштабу ЗС Білорусі Олександр Вольфович білоруським журналістам у середу, 10 грудня, після спільної з міністром оборони Віктором Хреніним доповіді Лукашенку про зміну плану застосування регіонального підрозділу російських і білоруських військ, повідомляє державне інформагентство Белта.

Як стверджує Вольфович, аналогічну роботу провели і у Росії. Відтепер відповідний план обговорять в рамках Союзної держави. Військовий поінформував, що Мінськ вивчає інформацію і ймовірні сценарії, з урахуванням яких будуть коригувати плани.читайте такожТихановська анонсувала крах режиму Лукашенка і зробила нову заяву

"Передбачаємо і оцінюємо, як діятимуть ймовірні противники. Тому уточнено варіанти дій виходячи з тієї інформації, якою ми сьогодні володіємо, в тому числі щодо порядку задіяння і районів застосування з'єднань і частин, які приходять з російської сторони для виконання спільних завдань. У минулому плані вони були в одних районах, в цьому плані з урахуванням прогнозу ситуації дещо інші райони, завдання", - сказав Вольфович.

Згідно із заявою самого Лукашенка, домовленості про перегляд плану спільної взаємодії військ пов'язані з ситуацією на західних кордонах республіки і на арені міжнародної політики.

Білоруський президент вважає, що США і НАТО проводять тренувальні маневри, які загрожують території Білорусі. Тому Мінську, навіть незважаючи на співпрацю з Росією, заспокоюватися не можна.читайте такожЛукашенко розкрив плани щодо передачі повноважень президента у Білорусі

"Як би ми тут не заявляли, як би нас не заколисували і керівництво США, а зараз і керівництво НАТО. Кажуть, виправдовуючись, що ні, це ми просто так тренуємося. Але ми люди військові. Якщо навіть тренуємося, то, значить, для чогось. Тому нам заспокоюватися не можна. Навіть якщо у нас за спиною знаходиться дійсно потужна армія, як кажуть, друга армія в світі, дуже потужна. Але, тим не менш, нам заспокоюватися не можна", - підкреслив Лукашенко.

Олександр Лукашенко і "загроза НАТО"

  • Олександр Лукашенко неодноразово заявляв про наближення військ НАТО до кордонів Білорусі. Він вважає, що такі маневри проводять з метою повалення його режиму.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслював, що Альянс не концентрує військові сили біля кордонів Білорусі, тоді як Лукашенко під приводом проблеми з Північноатлантичним альянсом готує силові розгони протестувальників.
  • 2 грудня Лукашенко на засіданні ОДКБ заявив, що НАТО нібито створює військові угруповання для захоплення західних територій Білорусі. Метою заходу, вважає політик, є створення так званого "санітарного поясу" між Росією і РБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти