Байден пригрозив главі Китаю наслідками у разі допомоги Росії у війні проти України

18 березня 2022, 23:08
Сторони обговорили вторгнення Російської Федерації на територію України.
Джо Байден
Джо Байден / Reuters

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном.

Прес-служба Білого дому опублікувала свою версію розмови.

Повідомляється, що сторони обговорили вторгнення Російської Федерації на територію України.

Під час розмови Байден розповів Цзіньпіну про зусилля США та його союзників у запобіганні вторгненню Російської Федерації на територію України та подальші кроки, які націлені проти агресора.

Також Байден попередив голову КНР про наслідки для країни, якщо вона надасть матеріальну допомогу Росії.

"Президент підкреслив свою підтримку дипломатичного вирішення кризи. Президент підтвердив, що політика США щодо Тайваню не змінилася, і підкреслив, що Сполучені Штати як і раніше виступають проти будь-яких односторонніх змін статус-кво", - пише пресслужба.

Видання CNN пише, що розмова президента США з китайським колегою не розвіяла побоювання Штатів стосовно того, що Китай може надати допомогу Росії.

"У нас є це занепокоєння. Президент детально розповів, якими будуть наслідки, якщо Китай надаватиме матеріальну підтримку Росії, коли вона проводить жорстокі напади на українські міста і мирних жителів. І це те, за чим ми будемо спостерігати, і світ буде спостерігати",- заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

У той же час США планують уважно стежити за діями голови КНР. Як зазначила Псакі, Китай повинен самостійно прийняти для себе рішення, на чиєму боці він бажає стояти, і як в майбутньому їх рішення будуть описувати книги з історії.

читайте такожДопомога на $13,6 млрд: Байден схвалив історичне фінансування для України

Війна в Україні 2022

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і "ЛНР" в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним і Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

У свою чергу, МЗС Росії зробило заяву. У РФ назвали умови для переговорів з Україною: погодяться, якщо ЗСУ складуть зброю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти