Австрійський канцлер сказав, чи станеться що-небудь з Північним потоком-2 через Навального

6 лютого 2021, 12:59
Керівник австрійського уряду, Себастьян Курц відразу після німецької влади висловився на широко обговорювану після вироку Олексію Навальному тему.
Курц
Себастьян Курц / Reuters

Канцлер, Керівник австрійського уряду, Себастьян Курц підтримав заяву офіційного Берліна про те, що ситуації з газопроводом Північний потік-2 і вироком для російського політика-опозиціонера Олексія Навального не варто пов'язувати. Про це політик розповів в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag.

"Той, хто вважає, що новий трубопровід в інтересах тільки Росії, помиляється", ‒ сказав він. Курц заявив, що від будівництва газопроводу Північного потоку-2 виграють Німеччина, Австрія і ряд інших європейських країн. А для Європи такий проєкт в цілому канцлер назвав дуже позитивним.

Разом з тим Курц закликав звільнити опозиціонера Олексія Навального і назвав вирок йому "неприйнятним".

Саме так австрійський канцлер відреагував на заяву президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який назвав енергетичні відносини між Росією і його країною "чи не останнім мостом", руйнування котрого не стало б ознакою сили.

Водночас за його словами, арешт і засудження російського опозиціонера Олексія Навального ніяк не співвідносяться з правовою державою.

читайте такожЗМІ дізналися, як Німеччина зупинить Північний потік-2 через Україну

Північний потік-2 - про що повідомлялося раніше:

  • У вересні 2020 року після отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального в ЗМІ Німеччини й серед політиків з'явилися заяви про те, що Берлін повинен відмовитися від участі у будівництві газопроводу Північний потік-2.
  • 17 жовтня 2020 року глава МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що газопровід Північний потік-2 добудують до кінця, однак, коли саме, поки невідомо.
  • 11 грудня 2020 року будівництво газопроводу Північний потік-2 було відновлено в економічній зоні Німеччини після річного періоду, пов'язаного із зупинкою робіт через санкції США.
  • 5 лютого стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон підтримав позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про необхідність завершення будівництва російського газопроводу Північний потік-2.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти