Макрон дав добро на завершення будівництва Північного потоку-2

6 лютого 2021, 08:08оновлено 6 лютого 2021, 08:55
Ще у серпні 2020 року президент Франції висловлював свої сумніви щодо газопроводу Північний потік-2 канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.
Північний потік-2
Макрон дав добро на завершення будівництва Північного потоку-2 / Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон підтримав позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу Північний потік-2.

За інформацією Bloomberg, сторони домовилися, що мають усунути розбіжності щодо будівництва газопроводу напередодні переговорів з президентом США Джо Байденом. Меркель і далі продовжує дотримуватися позиції щодо завершення будівництва Північного потоку-2. За її словами, Франція і Німеччина єдиними силами виступили проти американських санкцій щодо газопроводу й тепер вони хочуть підняти це питання у переговорах зі США.

Сполучені Штати виступають проти запуску труби і вже запровадили низку санкцій проти компаній, які до цього причетні.

"Ми хочемо продовжувати спільну роботу над більш суверенною європейською енергетичною стратегією", - сказав Макрон.

Водночас про те, що російська труба, навпаки, збільшує залежність Німеччини від російської енергетики, керівники держав не згадали.

Зазначимо, ще у серпні 2020 року президент Франції висловлював свої сумніви щодо газопроводу Північний потік-2 канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Північний потік-2 - про що йшлося раніше:

  • У вересні 2020 року після отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального в ЗМІ Німеччини й серед політиків з'явилися заяви про те, що Берлін має відмовитися від участі у будівництві газопроводу Північний потік-2.
  • 17 жовтня 2020 року глава МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що газопровід Північний потік-2 добудують до кінця, однак, коли саме, поки невідомо.
  • 11 грудня 2020 року будівництво газопроводу Північний потік-2 було відновлено в економічній зоні Німеччини після річного періоду, пов'язаного із зупинкою робіт через санкції США.
  • 5 лютого канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Росії загрожують нові санкції з боку Німеччини через тюремний вирок опозиціонеру Олексію Навальному і висилки дипломатів Євросоюзу. Однак на будівництві газопроводу Північний потік-2 це ніяк не відіб'ється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти