Популярна французька газета опублікувала карту з російським Кримом

26 травня 2020, 16:16
Відоме й авторитетне французьке періодичне видання втрапило в неприємну ситуацію з російським Кримом.
Крим, Україна
Популярна французька газета опублікувала карту з російським Кримом / УНІАН

Авторитетне французьке видання Le Monde опублікувало нову карту поширення пандемії китайського коронавірусу Covid-19 у світі. Однак на ній анексований росіянами півострів Крим було позначено як частину Росії.

Більш того, карту, по всій видимості, спеціально зробили інтерактивною. У випадку, якщо користувач наводив курсор на РФ, то анексований Крим позначався як частина її території.

Однак, судячи з усього, після суспільного резонансу та низки публікацій у ЗМІ, ситуацію виправили. На цей час півострів Крим на карті розповсюдження коронавірусу на сайті Le Monde показується вже як частина України.

відео дня
Популярна французька газета опублікувала карту з російським Кримом
Популярна французька газета опублікувала карту з російським Кримом

Нагадаємо, раніше відомий російський телеведучий і блогер Леонід Парфьонов потрапив у неприємну ситуацію. На своєму YouTube-каналі він випустив відео, яке присвячене найважливішим подіям новітньої історії. На карті, якій ілюструвалися події 2006 року та українсько-російські газові війни, Україна була зображена без Криму, але замість цього до неї приєднали Молдову. Пізніше, після скандалу в коментарях, в описі ролика з'явилося вибачення за технічні помилки в інфографіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти