50 млрд євро вже на шляху до України: в ЄС зізнались, коли чекати перший транш

6 лютого 2024, 13:42
ЄС забезпечуватиме необхідне фінансування для "нашого відважного партнера та кандидата на членство", сказала фон дер Ляєн.
50 млрд євро вже на шляху до України: в ЄС зізнались, коли чекати перший транш
Урсула фон дер Ляєн назвала терміни початку виплат / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Перший транш в рамках програми Ukraine Facility на 50 мільярдів євро буде наданий Україні вже у березні. Про це повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі Х (Twitter).

"Політична угода, досягнута вчора ввечері, щодо 50-мільярдного фонду для України є великим кроком вперед. Європа вірна своєму слову... Ми плануємо почати виплати в березні", - написала політикиня.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що досягнута політична угода є важливим кроком вперед. За її словами Європа залишається вірною своїм зобов'язанням перед Україною як перед своїм відважним партнером та кандидатом на членство.

відео дня

50 мільярдів євро для України

Як повідомляв Главред, 1 лютого Європейський союз одноголосно проголосував за пакет допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро в рамках свого бюджету. Голова Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що це забезпечить стабільну, довгострокову та передбачувану фінансову підтримку для України.

Також президент України Володимир Зеленський подякував всім країнам-членам ЄС за виділення допомоги Україні в розмірі 50 мільярдів євро. Він наголосив, що це чіткий сигнал підтримки України та відображає міцність та єдність Європи.

Крім цього, на саміті Європейської ради у Брюсселі 1 лютого не було прийнято рішення про надання Україні додаткових 5 мільярдів євро на оборонні витрати на 2024 рік через Європейський фонд миру. Президент України Володимир Зеленський виступив з проханням про цю допомогу, але в остаточних висновках саміту ця ініціатива не була вказана.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти