"40 ПВК ділитимуть владу в РФ": Росію роздеруть після заходу ЗСУ в Крим – Дикий

27 травня 2023, 01:35
Путіна може усунути його найближче оточення. А після цього такі, як Пригожин чи Кадиров, будуть ділити владу між собою.
Распад России, Евгений Дикий
Коли ЗСУ тріумфально зайдуть в Крим, в РФ почнеться заколот/ ua.depositphotos.com, УНІАН

У країні-агресорці РФ точно не буде "російського майдану", адже російське суспільство виявилося нездатним до опору путінському режиму. Заколот в Росії може виникнути лише після проходження якоїсь точки неповернення. Для цього недостатньо буде, щоб РФ просто програла війну – країна-окупант повинна зазнати яскравої поразки, трощі і розгрому.

Одним із таких сигналів може стати деокупація Криму українськими військовими. Про це розповів політичний і військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий під час чату на Главреді.

"Аби сталася точка неповернення, після якої в Росії щось понесеться – заколот, путч чи смута, потрібна не просто не-перемога Рашки, а яскрава її поразка, троща, розгром, який буде очевидним навіть для російського лоха. Мабуть, одним із таких сигналів може стати звільнення Кримського півострова. Якщо ми тріумфально зайдемо до Криму, і звідти тікатимуть рештки "другої армії світу", навіть дуже тупий російський лохторат не зможе не визнати, що "царь ненастоящий". І тоді щось почнеться…", – зазначає Дикий.

Хто такий Євген Дикий

Євген Олександрович Дикий – український вчений, військовий, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України, у 2014 році – командир 2-ї роти 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". З лютого 2018 року очолює Національний антарктичний науковий центр, пише Вікіпедія.

Путіна може усунути найближче оточення

Може відбутися заколот у найближчому оточенні російського диктатора Володимира Путіна. А після усунення Путіна такі, як Пригожин чи Кадиров, будуть ділити владу між собою.

"От класичний у стилі російської історії "апоплексический удар табакеркой по голове" з російським "государем" статися може. Тобто можливий заколот у найближчому оточенні Путіна. Може початися "великая русская смута", яка аж ніяк не буде схожа на демократичну революцію чи майдан, а буде війною таких як Пригожин, Кадиров та інших власників приватних армій та бандформувань", – прогнозує політичний і військовий експерт.

Він звернув увагу, що на можливість саме такого сценарію вказує бум створення в РФ різних приватних військових компаній. Це може означати, що в Росії готуються до таких подій.

"Багато хто в Росії вже почав носом відчувати запах смути. Якщо такі як Гіркін створюють кумедні політичні утворення – "клубы рассерженных патриотов", то всі, в кого є гроші, обзаводяться своїми ПВК. У Росії за останній рік зареєстровано вже більше 40 ПВК. Це не 40 організацій, які мріють покласти своє життя і докласти зусиль задля перемоги "СВО", а це 40 організацій, які готуються до переділу влади в Росії, а, можливо, навіть до переділу території Російської Федерації", – зазначив Дикий.

Він додав, що не здивується, якщо Шойгу стане першим президентом незалежної Тиви, а Кадиров очолить ісламський емірат Кавказ.

У той же час він уточнив, що поділ влади в Росії "відбуватиметься в межах "банки з павуками", яка наразі дотична до правлячого режиму, і якій режим дозволяє утримувати власні збройні формування".

Дивіться відео чату з Євгеном Диким на Главреді:

Можливість розпаду РФ

Раніше міністр оборони Олексій Резніков прогнозував, що на країну-агресора РФ чекає розвал, а багато її колишніх регіонів оголосять про незалежність. Він упевнений в тому, що на відміну від США і ФРН, Росія – це неприродне утворення, зібране примусово.

Також раніше секретар РНБО Олексій Данілов озвучив причини, чому Росія має зникнути. Він наголосив, що там, де доля України перетинається з Росією – це завжди історія мільйонів жертв, вбивств і страждань.

Нагадаємо, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначав, що якщо в країні-агресорі РФ зміниться влада, то не виключено, що через деякий термін часу її представники знову "запалають" реваншистськими настроями. Мусієнко переконаний, що в України немає інших варіантів, окрім як переконати країни Заходу, що розпад РФ на частини є єдиним правильним фіналом війни Росії проти України.

Російський правозахисник Марк Фейгін зазначав, що ЗСУ повинні підштовхнути країну-агресорку Росію до падіння режиму російського диктатора Володимира Путіна і до повного розвалу держави-окупанта. Якщо не вдасться здобути повну перемогу над Кремлем, то нинішня війна точно буде не останньою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти