Експерт пояснив, чому головним результатом війни має стати розвал Росії

3 травня 2023, 09:42оновлено 8 травня 2023, 11:13
306
Як каже Олександр Мусієнко, реваншистські настрої можуть знову виникнути в РФ і в середньостроковій перспективі, і в довгостроковій.
Мусієнко, карта Росії
Олександр Мусієнко / колаж фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Якщо в країні-агресорі РФ зміниться влада, то не виключено, що через деякий термін часу її представники знову "запалають" реваншистськими настроями. Про це в інтерв'ю Главреду сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Безумовно, такий сценарій можливий. Все буде залежати від того, як будуть розвиватися події. Якщо в РФ буде зміна влади і буде знову хтось із тих, хто підтримує війну і імперську політику РФ, то їх повторна атака проти України, безумовно, питання часу", - сказав він.

Причому, каже Мусієнко, реваншистські настрої можуть знову виникнути в РФ і в середньостроковій перспективі, і в довгостроковій.

"Другий сценарій - прихід до влади когось з так званого ліберального табору, який приспить пильність заходу якимись заявами і, можливо, навіть видачею Путіна в МКС і показовими вибаченнями. Тоді це може повторитися не в найближчій перспективі, а в середньостроковій, і в довгостроковій. Бо де гарантія, що після умовного "ліберала" не прийде хтось так само, як Путін після Єльцина, який знову говоритиме про анексію, окупацію, війну і продовжуватиме марити про "споконвічно руські землі?",- сказав він.

В України, переконаний Мусієнко, немає інших варіантів, окрім як переконати країни Заходу - розпад РФ на частини є єдиним правильним фіналом україно-російської війни.

"Є третій варіант - ми повинні працювати з нашими партнерами на те, щоб пояснити їм, що єдиним правильним фіналом цієї війни повинен стати розпад залишків Російської імперії. І коли ми дійдемо до того, що суб'єктам Федерації буде вигідніше жити самостійно і вирішувати внутрішні проблеми без якихось імперських шовіністичних амбіцій, це комплексне питання може передбачати наявність певного контингенту (миротворчого або окупаційного - називайте як завгодно) на території Росії, який повинен вирішити питання демілітаризації РФ. Всі три шляхи непрості, але, по-моєму, третій шлях − це саме той, по якому нам потрібно йти", - підсумував він.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації "Центр військово-правових досліджень". Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Росію чекає криза і розпад держави

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк раніше сказав, що ситуація всередині Росії загострюється.

Посилюється конфлікт між Міністерством оборони окупантів та бойовиками ПВК Вагнера. Подоляк прогнозує серйозне протистояння в РФ вже в найближчі місяці.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що розпад Росії вже почався. За словами чиновника, потрібно не допустити, щоб пішло поширення ядерної зброї. Більш того, як вважає Данілов, в РФ є люди, які готові повалити Путіна.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що агресор Росія зазнала великих втрат під час війни. Через 3 місяці російська економіка не дозволить Москві вести війну.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти