У Путіна відреагували на пропозицію піти з Донбасу і повернути Крим через пандемію

8 квітня 2020, 18:22оновлено 8 квітня 2020, 20:14
У Кремлі цю ідею назвали "абсурдною".
Пєсков
Пєсков заявив, що коронавірус не змусить повернути Крим і Донбас Україні / УНІАН

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що навіть в умовах пандемії коронавіруса неможливе повернення Україні анексованого півострова Крим та повне врегулювання ситуації на Донбасі.

"Лаконічна відповідь: ні. Це абсолютно точка зору нереалістична, багато в чому навіть абсурдна", - цитує його Інтерфакс.

Пєсков озвучив рішення питання в традиційній для російської влади манері. Він заявив, що Донбас Росія ніколи не чіпала, в Крим – це вже монолітна територія.

відео дня

"По-перше, Росії нема чого виходити з території Донбасу, вона ніколи туди не заходила, а що стосується Криму, там взагалі питання ні "якщо", ні "коли" не варто. Крим — це частина Російської Федерації зі всіма витікаючими наслідками", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, дане питання почало активно обговорюватися після того, як три колишніх американських посла в Києві Стівен Пайфер, Джон Гербст та Вільям Тейлор пропонують розглянути питання зняття санкцій з Росіїза умови згоди Москви припинити війну на Донбасі і повернути Крим Україні. Дипломати переконані, що Росія може піти на це, оскільки падіння цін на нафту і пандемія послабили її економіку.

Як раніше повідомляли іноземні ЗМІ, довгий час у Кремлі сподівалися обійтися без карантину, але були змушені закрити кордони, ввести обов'язковий карантин для прибули із закордону і змусити росіян сидіти по домівках. Це стало серйозним ударів по економіці Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти