Росія виявилася слабкою у боротьбі з Covid-19 - Neue Zürcher Zeitung

7 квітня 2020, 20:38
Кремль не веде повномасштабну боротьбу з епідемією, а намагається перекласти провину на інших.
коронавірус
Епідемія завдала нищівного удару по Росії / Фото pixabay.com

Президент РФ Володимир Путін відправив всю Росію на самоізоляцію, але сам усунувся від бурхливої епідемії коронавіруса і ніби спостерігає за подіями з боку.

Як пише швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung, довгий час у Кремлі сподівалися обійтися без карантину, але були змушені закрити кордони, ввести обов'язковий карантин для прибулих із закордону і змусити росіян сидіти по домівках.

Першим масштаби епідемії оцінив мер Москви Сергій Собянін і почав вживати в столиці екстрених заходів. Щодня тести показували збільшення кількості заражень коронавірусом на тисячу чоловік. І велика кількість інфікованих – це жителі Москви.

відео дня

Путін на складну ситуацію дивився оцінююче. Двічі записував звернення до народу, але обидва були обережні і нерішучі. Проте в "оплачувану відпустку" він все ж відправив всю країну спочатку на тиждень, а потім продовжив до кінця місяця. Пролему зарплат повинні були вирішити безпосередньо власники підприємств, держава відсторонилася від проблеми.

читайте такожЖурналіст розповів про "голодному Путіна" в Росії"Як власникам підприємств у сфері послуг, ресторанів і магазинів заплатити зарплати своїм працівникам при відсутності доходу, ніхто не пояснив", - йдеться в статті.

Усі повноваження з вирішення проблем з епідемією Путін переклав на плечі регіональних влад, які раніше рідко брали самостійні рішення.

"На тлі відповідальності, яку на них поклали тепер, деякі губернатори можуть бути зацікавленими в тому, щоб виявити якомога менше випадків зараження коронавірусом", - пише видання.

Аналітики вважають, що наміри Путіна звалити тягар проблем епідемії на регіони може себе виправдати. Якщо ж місцева влада зазнає невдачі, то президент зможе виступити рятівником. Проте всі регіони отримували різне фінансування, що зараз може стати об'єктом протистояння місцевих еліт. І на Москву у них накопичилося чимало проблем. А тепер столиця стала для всіх ще й джерелом зараження.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ наполягає на проведенні параду Перемоги, незважаючи на прогресуючу в країні епідемію коронавіруса і стрімке збільшення кількості росіян заразилися.

Як раніше повідомлялося, кримські окупанти вирішили з розмахом відсвяткувати" шосту річницю анексії українського півострова. Путінських посіпак не зупиняє поширення пандемії китайського коронавіруса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти