Помпео жорстко звернувся до РФ з приводу Криму

27 лютого 2020, 07:31
Санкції США проти Росії збережуться до повного виконання Мінських угод і повернення Криму Україні.
Помпео
Майкл Помпео / УНІАН

Держсекретар США Майк Помпео, який днями вибухнув погрозами на адресу Кремля, висловив жорстку позицію Вашинґтона з приводу анексії росіянами Криму та окупації Донбасу.

За його словами, Штати не визнають і ніколи не будуть визнавати претензії Росії на суверенітет над півостровом Крим.

"Крим - це Україна. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму", - йдеться в заяві держсекретаря.

відео дня

Крім того, Помпео нагадав, що окупаційна влада продовжує порушувати права людини на півострові, і закликав Росію звільнити всіх українців, яких вона незаконно кинула за ґрати.

За словами американського держсекретаря, санкції США проти Росії збережуться до повного виконання Мінських угод і повернення Криму Україні.

"Світ ніколи не забуде неспровоковане вторгнення Росії в Україну. Сполучені Штати засуджують незаконні дії Росії в Криму та її агресивні дії проти України, зокрема на Донбасі, і будуть підтримувати санкції проти Росії, доки вона не поверне контроль над Кримом Україні та не виконає повністю свої зобов'язання згідно з Мінськими угодами", - йдеться в заяві.

Як повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський заявив, що влада робить все можливе, щоби над окупованим росіянами Кримом піднявся український прапор. За словами глави держави, повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Крім того, він зазначив, що Крим не буде "розмінною монетою" з РФ в питанні завершення конфлікту на Донбасі.

Крім того, президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в Україні нову пам'ятну дату - День опору окупації Криму і Севастополя. Він буде відзначатися щорічно 26 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти