В Курську відволікаючий маневр: ЗСУ можуть неочікувано звільнити Крим - експерт

21 серпня 2024, 19:29
1154
Допоки Путін не може розробити конкретний план, як діяти в Курській області, ЗСУ мають змогу вдарити там, де РФ не чекає.
ВСУ, война, Крым
ВСУ, война, Крым / Колаж: Главред, фото: Уніан, Генштаб ЗСУ,

Поки Путін не може розробити конкретний план, як діяти в Курській області, ЗСУ мають змогу вдарити там, де РФ не чекає.

Крим зараз – слабке місце для російських окупантів, тому ЗСУ мають всі шанси цим скористатися і розпочати операцію по звільненню півострова.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

відео дня

Як переконаний Жданов, зараз для України настає дуже вдалий час для звільнення Криму.

"Зараз для нас дуже вдалий час для операції звільнення Криму. Чому? Тому що для першої хвилі гасіння "пожежі" у Курській області Росія зняла підсилення, яке планувалося для Херсонської і Запорізької областей - вони могли забрати звідти до 15 батальйонів", - заявив Жданов.

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Київ вважає Крим українським.

Україна та низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова – запровадили санкції.

Як пояснює військовий експерт, це означає, що на сьогодні найменша концентрація військ РФ на нашій території саме там і тому дійсно було б непогано скористатися цією можливістю.

В Курську відволікаючий маневр: ЗСУ можуть неочікувано звільнити Крим - експерт
Кримський міст - характеристики / Инфографика: Главред

"Сьогодні ми вже готуємо основу для проведення такої операції, зачищаючи Крим від систем ППО ворога, знищуємо військові об'єкти й об'єкти критичної інфраструктури, які забезпечують російські війська на території самого Криму, тобто, робота вже йде. Стосовно літаків F-16, то мінімально для виконання вогневих завдань вистачить тієї кількості, яку ми маємо зараз, тож якщо є можливість, їх треба застосовувати", - резюмував Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Ситуація в Криму - останні новини

Адмірал ВМС США у відставці Марк Монтгомері переконаний, що є одна менш очевидна ціль для удару ЗСУ в Криму. Українська армія вже має необхідну зброю для ураження цих обʼєктів. Він наголосив, що поромна переправа - це законна військова ціль.

Нещодавно Буданов пояснив, чому відвоювати Крим простіше, ніж Донбас. На його думку, повернути Крим можна за допомогою двох основних точкок входу – Кримський міст та сухопутний перешийок з боку Росії.

До цього стало відомо, що Сили оборони України завдали потужного удару по "центру прийняття рішень" РФ в тимчасово окупованому Криму. Після удару по штабу Чорноморського флоту у 2023 році, росіяни прийняли рішення перенести частину органів управління до Новоросійська.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти